icon phone phone_action +(40) 745 270 642 Incepe un proiect

Alegerea unui Web Designer

line graphic
triangle graphic
Alegerea unui Web Designer

Daca aveti nevoie de un site web, sau doriti sa va reproiectati site-ul dvs. actual, este momentul sa va angajati un web designer. Dar sunt atat de multi designeri si firme de web design; deci cum sa il alegeti pe cel potrivit?

Din punct de vedere tehnic, designerii web exact asta fac – proiecteaza site-uri. totusi, multi oameni folosesc termenul cu caracter generic, pentru a face referire la o persoana sau o firma, care se ocupa de designul informatiilor, designul graficii si de programare pentru un site web.

In acelasi timp, acestia pot contribui chiar la partea de marketing. in cazul nostru, vom folosi termenul de web designer pentru a ne referi la cineva care poate face toate cele de mai sus, deoarece a avea o prezenta robusta pe web inseamna mai mult decat un aspect placut la prima vedere.

Trebuie sa stii ce ai nevoie.

Inainte chiar de a incepe sa vorbesti cu designeri web, trebuie sa va faceti temele. indiferent daca aveti in prezent un site web sau vreti sa va lansati unul nou, este important sa determinati exact ceea ce vreti sa faca site-ul web. Printre intrebarile pe care trebuie sa ti le adresezi se numara:

 • Care este publicul dumneavoastra si ce actiuni vreti ca ei sa intreprinda? sa se aboneze la newsletter-ul dvs.? sa acceseze anunturile? sa faca cumparaturi in magazin?
 • Este destul un singur site, sau e nevoie de mai multe (de exemplu, un site informational cu trimitere la un magazin)?
 • Ce dimensiune de site este necesara?
 • Care este bugetul dvs., si cat de flexibil este acesta?

Dimensiunea si tipul de site de care aveti nevoie va depinde de raspunsurile la aceste intrebari. De exemplu, daca aveti o mica afacere locala, cum ar fi o spalatorie, un site simplu care listeaza informatiile de contact, orele de functionare, servicii si indicatii referitoare la locatie ar putea fi de ajuns. s-ar putea sa nici nu aveti nevoie sa angajati un designer. Multe firme de web hosting ofera gratuit software-ul pentru construire de site-uri, care este destul de usor de utilizat pentru a crea un site simplu.

Daca aveti nevoie de un site complex cu mii de pagini, sau cu capabilitati de e-commerce sofisticate, va trebui sa luati in considerare o firma de desing web care ofera toate serviciile, care de obicei angajeaza (sau are deja angajati permanenti) mai multi designeri web, programatori, experti in motoare de cautare, si asa mai departe.
site-urile pentru afaceri medii se incadreaza undeva intre cele doua categorii si pot fi, probabil, proiectate de catre o firma mica de web design. Firmele mici, cu una sau doua persoane, in general taxeaza mai putin decat firmele mai mari; cu toate acestea, timpul de finalizare a proiectului este mai indelungat.

Cauta recomandari.

Dupa ce v-ati clarificat ce anume doriti sa realizeze site-ul dvs. si aveti o idée cu privire la tipul de firma necesar pentru designul acestuia, veti dori sa incepeti cautarea. iata cateva moduri in care puteti incepe cautarea.

 • Cereti recomandari de la alti proprietari de afaceri mici.
 • Gasiti site-uri web care au legatura cu industria dumneavoastra care va plac si cautati autorul site-ului in partea de jos a paginii. Urmati link-ul site-ul designerului si vizualizati portofoliul firmei pentru a vedea daca stilul si experienta ilustrate pe site-urile respective se potrivesc cu propria dumneavoastra viziune asupra site-ului.
 • Vizitati forumuri cu tematici legate de domeniul dumneavoastra, cum ar fi webhostingtalk.com, webmasterworld.com sau sitepoint.com, si solicitati recomandari din partea membrilor forumului.

Cand cautati, amintiti-va ca geografia nu conteaza prea mult in web design. V3 Graphics este un web designer din zona orasului Chicago, care asigura dezvoltarea web si consultanta pentru clienti din locuri diverse, cum ar fi Londra, arizona, si Massachusetts. Cu ajutorul e-mailului si al transferului rapid de fisiere, nu conteaza prea mult daca designerul este dupa colt sau in partea cealalta a globului pamantesc. Desigur, s-ar putea sa va simtiti mult mai confortabil cu un designer web local, dar calitatea serviciilor acestuia si nu locatia sa ar trebui sa fie factorul decisiv.

Ganditi pe termen lung.

A construi un site este usor, in comparatie cu mentinerea, actualizarea si marketing-ul sau. “Una dintre cele mai mari greseli, pe care multe intreprinderi mici le fac, este sa isi trateze site-urile ca pe niste proiecte la care lucreaza o singura data, izolate de restul eforturilor lor de marketing”, spune Virginia Van Vynckt de la V3 Graphics. “acestia se axeaza pe culori, pe felul in care doresc sa arate site-ul, apoi il lanseaza si practic uita de el. Concurenta pe web este acerba, aveti nevoie sa va ajustati in mod constant strategia de marketing si sa va pastrati site-ul actualizat “.
Daca va vizualizati site-ul ca pe un proiect in curs de desfasurare, aceasta va influenta tipul de firma de web design pe care o alegeti. solicitati o propunere detaliata de la web designer, care sa precizeze cerintele pe termen scurt si pe termen lung in ceea ce priveste site-ul dvs. Printre elementele pe care propunerea trebuie sa le precizeze se numara:

 • cine este responsabil si pentru ce anume este responsabil? (de exemplu, dumneavoastra veti furniza toate imaginile sau si designerul va furniza o parte din ele?)
 • ce anume este cuprins in calculul estimativ (numarul de pagini web, migrarea de copii de la site-ul curent, daca aveti unul deja existent, si asa mai departe)
 • cand si cum este asteptata plata
 • unde va fi gazduit site-ul
 • numarul de modificari de design incluse
 • termene limita pentru diverse activitati in cadrul proiectului
 • ce se intampla daca vreuna dintre parti nu isi respecta indatoririle?

Odata ce v-ati delimitat cateva perspective, aveti o intelegere clara a ceea ce trebuie sa contina proiectul dumneavoastra si v-ati inarmat cu intrebari, sunteti gata sa obtineti estimari de preturi. Multi designeri web nu percep costuri pentru consultari initiale; altii cer. asigurati-va ca intrebati inainte. si obtinti cel putin doua, de preferinta trei sau patru estimari de preturi inainte de a alege. in aceasta situatie, prin cercetari aprofundate, se va descoperi un designer web care poate satisface nevoile afacerii dvs. si va ajuta sa construiti un site care merita.

Vrei un website?

Cere o cotatie

Vrei sa discutam?

Contacteaza-ne