icon phone phone_action +(40) 745 270 642 Incepe un proiect

Cat costa un site web?

line graphic
triangle graphic
Cat costa un site web?

Cu totii am auzit amici vorbind despre site-uri cu preturi colosale, ori am vazut la TV stiri precum ca website-ul unei primarii a costat in jur de 10 000 Euro, ori ca site-ul de promovare al Romaniei a costat milioane de Euro… dar… cat costa intr-adevar un website?

In primul rand trebuie sa stim ca exista mai multe tipuri de website-uri, fiecare avand preturi diferite.

Asadar, website-urile pot fi:
-Blog
-Website de prezentare
-Magazin Online
-Website Custom (portale web, site-uri guvernamentale, site-uri complexe cu diferite functionalitati)

Costul unui website difera de la o agentie de web design la alta, insa in mare parte preturile se invart in aceeasi arie.

Cat costa un Blog?

Blogul este poate cel mai simplist website. Pe acesta regasindu-se 2-3 pagini statice de prezentare iar in rest numai articole. Blogurile sunt detinute in special de persoanele publice sau de persoanele carora le place sa impartaseasca experiente, sa isi exprime pareri cu privire la ce se intampla in lumea mondena, de persoane carora le place sa socializeze.

Blogul poate fi atasat de asemenea oricarei celalte cateogrii de website-uri. Si pe un website de prezentare, dar si pe un magazin online putem regasi o sectiune intitulata Blog, in care proprietarii site-urilor isi informeaza vizitatorii cu privire la noutatile din domeniu.

Pretul unui website de tip Blog porneste in general de la 250 Euro si rareori depaseste 350 Euro. Un blog care costa 250€ este alcatuit din 2-3 pagini de prezentare(Despre mine, Contact), design personalizat, logo personalizat si panou de administrare care permite editarea/stergerea/adaugarea de noi pagini sau articole. Blogul care depaseste suma de 350€ este alcatuit ca cel prezentat mai devreme dar vine si cu functionalitati aparte. Functionalitati ce tin de nevoile clientului(calculatoare de preturi, aplicatii diverse) si poate de asemenea sa atinga pragul miilor de Euro. Insa nu trebuie sa intram in panica fiindca doar un blog mult prea complex ajunge la astfel de sume.

Pret Blog:  De la 250 Euro.

Cat costa un site de prezentare?

Website-urile de prezentare sunt destinate in special intreprinzatorilor. Celor ce au afaceri locale sau afaceri destinate publicului international. Website-urile de prezentare sunt destinate in special firmelor ce ofera servicii cum ar fi: reparatii, amenajari interioare, cazare etc.

Un website de prezentare simplu porneste de la 300E, dar poate ajunge cu usurinta la cateva mii de euro. Totul depinde de  complexitatea acestuia.

Un website de prezentare de 300€ este alcatuit din 5-20 de pagini in care se prezinta serviciile pe care respectiva companie le ofera, design si logo personalizat, panou de administrare + integrare si creare pagini pentru retelele de socializare. Pretul unui astfel de website poate sa creasca daca se doreste un website de prezentare pentru un hotel. Pretul creste deoarece cu siguranta se va dori realizarea unui formular care sa permita rezervarea camerelor online. Pretul poate creste si daca se doreste o galerie de imagini mai complexa. Orice functionalitate in plus ii va ridica pretul.

Pret Website de prezentare: Porneste de la 300 Euro si poate atinge cu usurinta pragul de 1000 Euro.

Cat costa un website tip Magazin online?

Magazinele online sunt website-uri destul de complexe ce au un numar foarte mare de pagini. Si aici preturile difera in functie de complexitate si pornesc in general de la 800 Euro. Un magazin online ce valoreaza 800€ dispune de: design personalizat, pagini statice, produse sortate pe categorii, optimizare SEO de baza, panou de administrare, panou de administrare pentru vizitator, cos de cumparaturi personalizat, optiuni de plata integrate, posibilitatea de a adauga/sterge/modifica produse, integrare retele de socializare + diverse aplicatii.

Cand ar putea un magazin online sa coste peste 800 Euro? Atunci cand pe langa cele mentionate mai sus se doreste o pagina de prezentare a produsului iesita din comun – cu functii multiple, atunci cand se doreste un design ce presupune mult mai multa programare, atunci cand se doreste o evidentiere exacta a tuturor tranzactiilor(vizibile din panoul de administrare al vizitatorului), integrare API extern, module de plata customizate etc.

Pret magazin online: Porneste de la 800E si poate ajunge cu usurinta la 1500 Euro

Cat costa un Website Custom?

In primul rand trebuie sa stim ca termenul „Website Custom” se refera la un website creat complet de la zero pentru a putea fi adaptat nevoilor clientului. Aceste tipuri de website-uri sunt fie site-urile de presa, site-urile institutiilor guvernamentale, fie site-urile marilor corporatii ce ruleaza mari cantitati de informatii, portalele web complexe, fie website-uri ce au scopuri clare(site-uri de reduceri colective, site-uri ce se autosustin, site-uri ale firmelor de gazduire web, etc)

Pretul unui website custom: Porneste de la 1500 Euro si poate ajunge la cateva zeci de mii de Euro.

Acestea sunt preturile reale pentru crearea unui site web de calitate. Numai ca si in industria web designului ca si in orice alta arie unde competitia este mare, sunt o multime de alte firme care realizeaza site-uri web la preturi mult mai mici sau mult mai mari. Diferenta intre firmele de web design ce realizeaza site-uri la preturi mai mici decat cele prezentate mai sus si firmele care au preturi asemanatoare precum cele prezentate, o face Calitatea.

De asemenea sunt multe persoane care apeleaza la „vecniul priceput in calculatoare” pentru a le face site-ul la jumatate din preturile prezentate mai sus, insa ce rata de succes va avea acel proiect?

In concluzie: Calitatea costa, dar pretul este justificat!

Nu uita sa verifici si Ofertele noastre pentru realizarea unui website:

*Daca ai intrebari, sugestii, nelamuriri, poti folosi cu incredere formularul de mai jos.

Vrei un website?

Cere o cotatie

Vrei sa discutam?

Contacteaza-ne