icon phone phone_action +(40) 745 270 642 Incepe un proiect

Cat costa un website!?

line graphic
triangle graphic
Cat costa un website!?

De multe ori ni se pune intrebarea asta inainte ca potentialul client sa ne spuna detaliile asupra site-ului ce-l doreste. Unii chiar vin la noi la sediu si ne intreaba daca un site pentru o primarie chiar poate sa coste 9000E.

Imaginati-va ca mergeti la o agentie imobiliara si intrebati „Cat costa o casa?” Ei bine, depinde, in primul rand de ce facilitati aveti nevoie? Trei dormitoare pentru ca aveti 3 copii? Aer conditionat instalat in constructia casei? O zona linistita cu o priveliste de invidiat? Acum ca am stabilit lucrurile esentiale haideti sa trecem la cele mai putin esentiale… Aveti nevoie de subsol? Spatiu de depozitare? O curte mare? Un garaj pentru 3 masini? Poate o piscina? ..da, suna bine.

Toti acesti factori fac parte din stabilirea pretului, mai ales ca toti cand vrem sa cumparam ceva avem oarecum un buget in minte si in cele mai multe cazuri si poate cel mai bine este sa ne cumparam ceea ce ne permitem. Asta insemnand sa eliminam cativa factori mai putin esentiali pentru o casa. Chiar daca am fi optat la inceput si pentru lucruri mai putin esentiale, dar bugetul nu ne permite, nici o problema, le putem cumpara mai tarziu. Ai vrut o piscina dar nu ti-ai permis sa o cumperi acum? Nici o problema, facem putina economie si o cumparam peste 1 an, 2. Fiindca lucrurile bune necesita timp.

Cum se aplica acest exemplu in stabilirea pretului unui website?

Pur si simplu foarte multe persoane nu inteleg ca fiecare website este unic, fiecare website descrie un serviciu diferit, fiecare website are functionalitati diferite. Primim emailuri de la multe persoane care suna cam asa „Vreau sa imi faceti un website, cat ma costa?”. Noi ce putem raspunde? Raspundem spunandu-le ca pretul unui website este stabilit in functie de functionalitatile acestuia, de cat timp ne ia sa strabatem pasii de programare, web design, eventual si optimizare SEO, chiar si cumpararea domeniului poate fi un factor. Cu acest raspuns mai mult ne facem clientii confuzi, fiindca multi nu stiu ce inseamna web design, multi nu stiu ce inseamna optimizare SEO.

Vezi aici un articol detaliat despre cat costa un site web!

Pretul unui website nu poate fi stiut dinainte de a stabili functionalitatile si componentele acestuia! Pentru a evita pierderile de timp, avem un formular pe care il trimitem tuturor clientilor, in care ei trebuie sa bifeze sau sa completeze fiecare detaliu in parte, astfel putem stabili pretul unui site cu un web design personalizat intr-un timp mult mai scurt, chiar daca nu oferim un raspuns clar clientului inca de la primul sau mail.

Pentru a raspunde celor care intreaba daca un website poate sa coste 9000E, DA, poate sa aiba acest pret daca este un website pe un CMS(content management system) propriu, daca are o foarte mare baza de date si functionalitati in spate, daca are un web design unic si personalizat pentru fiecare pagina in parte sau este un magazin online la cheie, insa un website de prezentare profesional porneste de la suma de 300E.

Vrei un website?

Cere o cotatie

Vrei sa discutam?

Contacteaza-ne