icon phone phone_action +(40) 745 270 642 Incepe un proiect

Comunicare prin web design

line graphic
triangle graphic
Comunicare prin web design

Daca esti incepator in web design, ai putea crede in mod eronat ca realizarea unui website consta in imbinarea continutului cu diverse imagini, urcat totul pe un server, si gata; nimic mai mult nimic mai putin.

Adevarul este ca realizarea unui website este o combinatie de numerosi pasi care tin unul de altul, in spatele designului aflandu-se o atenta analiza a mai multor factori. Care este audienta? Ce mesaj comunicam? Cu cine concuram? Care sunt nevoile clientului? Care sunt tendintele in web design? Ce culori sa alegem, ce stil?..si multi alti factori. Conceptul de baza este: Din moment ce site-ul este online acesta comunica! ..si este esential sa transimtem mesajele pe care ni le dorim, pozitive, clare si eficiente, percepute de vizitator fie intr-un mod voluntar sau datorita subconstientului.

Comunicati mesajul potrivit, utilizand culorile potrivite

Alegerea culorilor pentru un proiect web depinde de culorile companiei pentru care urmeaza sa se faca website-ul (daca exista una), de utilizatorii caruia i se adreseaza site-ul si depinde de asemenea si de mesajul pe care vreti sa il comunicati.

Navigand pe internet veti gasi o multitudine de articole despre semnificatia culorilor in web design care ne ajuta sa ne hotaram asupra culorilor ce le vom folosi. Este foarte important sa alegem culorile potrivite, pentru ca ochiul uman este foarte sensibil si avem tendinta de a asocia anumite culori cu anumite stari de spirit si sentimente.

Exista o culoare pentru orice domeniu. Inainte de a alege culorile pentru proiectul tau, ia un pix si o hartie si fa o schita cu principalele aspecte ce vizeaza acest proiect. Incearca sa te joci cu cateva cuvinte care descriu website-ul ce urmeaza sa il creezi. Este un website pentru un salon spa? Inseamna ca proiectul se invarte in jurul urmatoarelor cuvinte si stari: relaxare, liniste, masaj, pace, plante aromate, etc…. avand aceste cuvinte scrise pe hartie si retinute in minte, vei realiza un website cu un design negru? Sau rosu? In nici un caz. Culorile potrivite pentru un astfel de proiect ar putea fi un albastru deschis, un verde, un crem, culori moi, delicate. Folosind culorile nepotrivite poate dezorienta vizitatorul, transmitandu-i un mesaj ambiguu.

Comunicati printr-un stil adecvat

Nu exista nici o regula pentru alegerea stilului, totul depinde de mesajul pe care urmeaza sa il transmiteti. V-ati putea gandi ca un stil fancy, prea colorat, nu este potrivit pentru site-ul unei comunitati crestine, insa sunt comunitati crestine care pentru a apropia tinerii de religie, folosesc un stil iesit din comun, original, adresat tinerilor, iar rezultatele sunt foarte interesante. Insa daca obiectivul website-ului este de a mentine o imagine traditionala, comunitatea crestina sa fie vazuta ca o comunitate serioasa si targetul e atragerea vizitatorilor putin mai inaintati in varsta, atunci este recomandat un stil sobru.

Comunicati prin imagini relevante si originale

Cu totii stim ca o imagine valoreaza cat o mie de cuvinte. Comunicarea prin fotografii si elemente vizuale exprima concepte si emotii instant. Deci este foarte important sa alegeti cu atentie imaginile ce urmeaza sa le utilizati in web design, mai ales daca vor fi folosite in header, unde impactul este major. Cand aveti de-a face cu un website profesional pentru prezentarea unei companii, imaginile trebuie sa fie relevante, sa defineasca oarecum activitatea companiei.

Comunicati credibilitate

Cititorul vrea transparenta si claritate; faceti-l sa inteleaga imediat cine se afla in spatele website-ului, folositi nume reale, nickname-ul nu e tocmai sinonim cu profesionalismul. Ofera vizitatorului posibilitatea de a te contacta cu usurinta. Chiar si afisarea unui numar de telefon pe website, ofera vizitatorului incredere.

Esti un freelancer si colaborezi cu o agentie de web design sau design grafic? Daca poti, pune acest detaliu pe prima pagina, undeva unde sa fie vizibil, vizitatorul va observa ca cineva se bazeaza pe serviciile tale si ii va da incredere sa continue navigarea pe website.

Culorile, designul, imaginile, continutul…toate aceste aspecte conteaza in web design pentru transmiterea unui mesaj pozitiv si eficient.

Vrei un website?

Cere o cotatie

Vrei sa discutam?

Contacteaza-ne