icon phone phone_action +(40) 745 270 642 Incepe un proiect

Continutul – elemente de baza in web development

line graphic
triangle graphic
Continutul – elemente de baza in web development

Una din etapele definitorii in procesul de web development este crearea si sistematizarea continutului. Continutul unui website reprezinta esenta acestuia si alegerea lui constituie o etapa importanta in web development.

Dupa ce are loc primul contact al utilizatorului de internet cu site-ul pe care l-a accesat, dupa ce impactul vizual a reusit sa trezeasca atentia, urmatorul element care il va mentine pe user pe pagina web vizitata este continutul. Acesta este esenta procesului de dezvoltare web si este purtatorul mesajului ce trebuie transmis si a informatiei cautate. Pentru a suscita interesul, contentul este ajutat, in faza initiala, de design, de modul in care acesta il pune in valoare, canalizand interesul userului spre partea scrisa.

Structurarea si modul de prezentare a continutului este esentiala intrucat vizitatorul site-ului tinde sa-l scaneze in cautarea a ceea ce ii trebuie. De aceea, se recomanda o formatare ordonata a lui, pe sectiuni, coloane, articole, individualizate, clar delimitate si insotite de titluri evidente. Textul trebuie sa fie usor de citit, concis, fara a supune ochii la un efort sporit.

Cum se selecteaza contentul in web development? Se porneste de la scopul propus al site-ului, bazat pe utilizatorii targetati, pe activitatile specifice ale acestora si nevoile lor si se incearca a le oferi acestora ceva care sa le satisfaca cerintele. Daca va fi un magazin online va iprumuta caractreisticile acestei tipologii, dar adaptate publicului tinta. Daca se vrea a fi un site de socializare se recomanda aceleasi lucruri si mai ales sa se tina cont de varsta si caracteristicile de grup social ale persoanelor care vor fi implicate. Pe de alta parte, un site adresat unui grup de specialisti pe un anume profil tehnic va respecta la nivel de continut exact activitatile lor.

O alta parte a continutului in web development este aceea a functiilor si aplicatiilor care vor fi implementate in site-ul web, acestea avand rol de instrumente ajutatoare pentru utilizatori. Exista aplicatii de tip educativ (jocurile de pe paginile web destinate copiilor), pentru simplul scop de distractie si relaxare (aplicatii pentru redarea fisierelor video), alte aplicatii interactive in mare voga pe comunitatile media virtuale.

Toate aceste aplicatii trebuie gandite si integrate in ansamblul site-ului print-un web development elaborat, intrucat trebuie sa fie usor de inteles, de utilizat si nu trebuie sa ingreuneze functionarea paginilor web sau sa presupuna descarcarea unor pluginuri sau aplicatii intermediare care sa le faca sa functioneze. Dupa cum am mai spus, userii nu sunt dispusi sa se supuna unor procedee minutioase sau unor traininguri nedorite despre cum sa faca un site sa functioneze. Ei urmaresc doar ca scopul sa fie atins rapid si cu un minim de efort.

De aceea cercetarea prealabila in alegerea continutului este esentiala si trebuie facuta cu minutiozitate si mare atentie la detalii.

Vrei un website?

Cere o cotatie

Vrei sa discutam?

Contacteaza-ne