icon phone phone_action +(40) 745 270 642 Incepe un proiect

Cum sa aranjam continutul pentru o buna optimizare SEO

line graphic
triangle graphic
Cum sa aranjam continutul pentru o buna optimizare SEO

Cand sunteti gata sa creati continut pentru site-ul dvs trebuie sa va faceti un plan asupra modului in care vor fi scrise articolele. Nu sa incepeti sa scrieti posturi la intamplare, pe diferite domenii, care poate nici nu se potrivesc domeniului dvs. Continutul trebuie aranjat ca si cum ar fi o carte. Pentru ca un website sa fie un succes, continutul acestuia trebuie aranjat intr-o forma logica.

Cum in momentul de fata, majoritatea site-urilor sunt pe platforma WordPress, voi merge pe ideea ca si dvs aveti un site pe aceasta platforma. Desi WordPress beneficiaza din structura sa de optimizare SEO si ne permite crearea categoriilor si postarea continutului intr-o maniera foarte simpla si eficienta, asta nu inseamna ca articolele sunt puse pe website intr-o forma care sa placa si motoarelor de cautare. Pentru asta, trebuie sa adaugam continutul si linkurile manual, si mai ales, avem posibilitatea sa aranjam articolele cum vrem noi in pagina, incat sa putem impaca si motoarele de cautare, dar si vizitatorii.

Cum ar trebui sa arate prima pagina? Prima pagina trebuie sa contina un text informativ, un text care sa explice scopul acestuia, precum si informarea cititorului asupra a ce va gasi navigand pe website. Pentru o optimizare SEO naturala, prima pagina trebuie neaparat sa contina cuvantul cheie, insa nu trebuie sa contina cuvantul cheie in exces, asigurati-va ca folositi si derivatii ale acestuia.

Este bine sa includem link-uri in text pe prima pagina spre alte subpagini? Putem avea link-uri pe prima pagina, insa nu prea multe, trebuie sa tineti cont de faptul ca si categoriile sau subcategoriile pleaca tot dinspre prima pagina. Si in plus, Google cauta rezultate relevante, si nu ii place sa trimita un vizitator pe o pagina, ca de acolo sa fie directionat catre alta pagina. Linkurile in continut trebuie puse cu moderatie si relevanta. Prea multe linkuri dinspre prima pagina spre celalalte pagini din site influenteaza si in distribuirea PR-ului, asadar nu faceti abuz de link-uri in continut, pe prima pagina.

Conteaza titlul paginii? Este important ca prima pagina a site-ului sa aiba cuvantul cheie si in titlu, nu numai in continut.

Cum ar trebui sa arate url-ul, conteaza pentru motoarele de cautare? Structura URL-ului conteaza pentru Google, mai ales daca acesta contine unul din cuvintele cheie. Facand legatura dintre URL si continutul post-ului, motoarele de cautare vor face o asemanare si rezultatul va fi mai bun daca url-ul arata in forma asta https://www.verycreative.ro/proiecte/ , decat daca ar arata in forma asta: https://www.verycreative.ro/postnr_1980.

Un website este la fel de bun pe cat este continutul acestuia. Daca aveti text pus la intamplare, asta sugereaza vizitatorului ca site-ul este realizat la intamplare. O combinatie buna intre procesul de web design si continut, da nastere unui website de calitate cu mari sanse de succes.

Tinand cont de aceste mici trucuri, veti avea cu siguranta o pozitionare mai buna in motoarele de cautare si un impact mai bun asupra vizitatorilor.

Vrei un website?

Cere o cotatie

Vrei sa discutam?

Contacteaza-ne