icon phone phone_action +(40) 745 270 642 Incepe un proiect

Cum sa imbunatatim website-ul?

line graphic
triangle graphic
Cum sa imbunatatim website-ul?

Cum ne apropiem cu pasi mari de noul an, acum este momentul potrivit pentru a face un review site-ului nostru si.. sa planuim o strategie care sa ne imbunatatesca prezenta online pentru anul ce urmeaza.

Primele mele 2 sugestii, inainte de a va apuca sa revizuiti site-ul propriu:

-ar trebui sa aruncati o privire asupra statisticilor din Google Analytics

-aruncati o privire asupra site-urilor concurente.

Ai putea fi surprins cat de repede se schimba pozitionarile in motoarele de cautare si poti gasi cu usurinta  un site nou pe piata pozitionat inaintea ta pe Google, lucru care cu siguranta nu te va incanta. Analizand statisticile site-ului tau vei descoperi partile sale bune, partile rele, si chiar si partile urate, si astfel vei avea o idee clara asupra a ce trebuie imbunatatit, fie ca e vorba de web design sau nu.

Voi incepe prin recomandarea unor lucruri care trebuiesc revizuite pentru imbunatatirea site-ului, ca in anul ce urmeaza sa aveti pozitionari mai bune in motoarele de cautare si totodata vizitatori mai multi.

Pagina membrilor

Sunt diferite website-uri care ofera servicii online sau offline, iar pentru a da vizitatorului siguranta si incredere asupra serviciilor oferite, sunt create pagini speciale care sa descrie echipa. Pagina destinata membrilor echipei este statica si tinde sa fie foarte vizitata pe site-urile care ofera servicii, deoarece vizitatorii vor sa stie cu cine vor lucra. Asadar, ia in considerare urmatoarele: Este lista personalului corecta? Sunt toate detaliile pentru contact, corecte? Echipa este mai specializata, mai experimentata acum, fata de cum era cu 12 luni in urma?

Portofoliul

Indiferent daca ai un website care reprezinta o firma de constructii, un website ce ofera servicii de web design sau un website cu diverse servicii, pagina de portofoliu sugereaza vizitatorilor ceea ce stii sa faci. Pagina de portofoliu poate fi imbunatatita prin verificarea imaginilor, asigurati-va ca sunt de o calitate superioara, asigurati-va ca descrierile paginilior din portofoliu sunt corect scrise si optimizate pentru motoarele de cautare. Verificati daca linkurile din portofoliu sunt valide…si chiar ati putea veni cu o imbunatatire facand o categorie speciala pentru testimoniale.

Faceti o analiza a continutului de pe site

Sa dati un aer proaspat continutui de pe site este foarte important. Poate gama de servicii sau produse s-a schimbat intre timp, poate obiectivele afacerii sunt altele, iar noi trebuie sa fim tot timpul la curent cu noutatile din domeniul in care activam.

Realizati un blog

Google si-a updatat de curand algoritmul care calculeaza pozitionarile site-urilor in functie de unicitatea articolelor si de cat de noi sunt. Atasarea unui blog site-ului dvs, pe care sa il actualizati saptamanal cu noutati din domeniu, cu siguranta va va influenta pozitiv in motoarele de cautare.

Folositi-va de retelele de socializare

Deoarece foarte multe persoane intra zilnic pe site-urile de socializare, este esential ca si compania dvs sa aiba o pagina pe principalele retele de socializare, deoarece aceste pagini va aduc atat vizitatori catre website cat si importanta in motoarele de cautare.

Web design

Daca observati diferente mari intre site-ul dvs si cel al concurentilor, cu referire la aspect, la web design, la modul cum acestia comunica cu vizitatorii, ar fi bine sa luati in considerare un redesign al website-ului.

Optimizarea pentru mobil

Numarul vizitatorilor care utilizeaza telefoane mobile pentru navigare este in continua crestere. In vara anului 2011, 10% din utilizatorii de internet foloseau smartphone-uri sau tablete pentru navigare. In 2012 cu siguranta se va dubla acest procent. Esti sigur ca vrei sa pierzi cel putin 2 clienti din 10? Apelarea la o firma de web design va rezolva aceasta problema intr-un timp foarte scurt. Optimizarea site-ului pentru mobil nu este un proces costisitor si este foarte benefic.

Din punctul meu de vedere…cam astea ar fi principalele lucruri care trebuiesc imbunatatite pentru o functionalitate si eficienta mai mare a website-ului.

Vrei un website?

Cere o cotatie

Vrei sa discutam?

Contacteaza-ne