icon phone phone_action +(40) 745 270 642 Incepe un proiect

Cum sa ne mentinem motivati ca web designeri

line graphic
triangle graphic
Cum sa ne mentinem motivati ca web designeri

Muncind ca freelance designer sau conducand o mica afacere poate fi foarte satisfacator.  Exista libertatea fiecarei zile, nu trebuie sa raspunzi in fata nici unui sef, iar cand lucrurile merg bine, banii vor fi ultima grija. Insa cea mai mare problema cu care se confrunta orice freelancer este automotivarea. Cand esti angajat la o firma de web design, in general ai un senior designer sau un manager care te ghideaza sau te face sa te aduni cand ai o zi proasta, sau cateodata o mica cearta cand ramai cu proiectele in urma te readuce pe picioare, insa ca freelancer, totul depinde de tine.

Munca la birou, intr-o echipa, si involuntar poate fi o placere si o sursa de motivatie, totul bazandu-se pe colectiv, pe colegi, pe mediul de lucru. Mai ales, ca web designer, pe langa teorie, trebuie sa ai talent si muncind folosindu-ti talentul e o placere in sine. Ca freelancer la fel, e o placere, dar neavand colectivul care sa te motiveze trebuie sa iti faci propriile reguli si metode de automotivare, iar in acest articol voi enumera cate sfaturi asupra motivarii unui web designer independent.

  • Aminteste-ti scopul

Orice persoana intra intr-o afacere cu un scop, ori vrea sa faca mai multi bani, ori vrea sa aiba un serviciu decent fara a se deplasa zilnic la birou, ori pur si simplu vrea sa stea mai aproape de cei dragi. Oricare ar fi fost scopul tau, cu siguranta a fost indeajuns de puternic de te-a determinat sa lucrezi ca web designer independent. O buna metoda de a te mentine motivat este sa iti amintesti scopul pentru care ai decis sa practici aceasta meserie, asigura-te ca iti amintesti acel scop zilnic, astfel incat vei lupta pentru el.

  • Rasplateste-ti eforturile

Prea multa munca fara un strop de distractie nu incanta pe nimeni. Banii pentru care muncim trebuie sa ne aduca si fericire, nu doar munca. Stabileste-ti propriile obiective, iar cand le-ai atins, rasplateste-te. Ia o pauza decenta, iesi cu familia, cu prietenii, fa lucruri care sa te detaseze de munca din fata computerului.

  • Citate motivationale

Este la moda si chiar foarte multa lume practica aceasta metoda deoarece chiar s-a dovedit eficienta. Fie prin citate motivationale fie prin piese muzicale, fie prin carti de auto dezvoltare, noi trebuie sa ne mentinem motivati. De obicei asculti muzica Electro, nici o problema, azi asculti Hip-hop pentru ca pana si schimbarea genului muzical ne poate ridica moralul intr-o zi proasta. Un web designer trebuie sa profite de aceste lucruri.

  • Organizarea

Toata lumea spune ca un birou curat si organizat iti ridica moralul, ba chiar iti da chef de munca. Pana nu demult mi se parea nefondata aceasta afirmatie insa am experimentat si intr-adevar, un spatiu de lucru bine amenajat iti mentine o gandire pozitiva si chiar chef de munca.

  • Nu uita de pauze

Cand ai propria afacere lucrand ca freelancer in domeniul web, deseori vei observa ca petreci mult mai mult timp in fata computerului decat o faceai cand erai angajat. Este foarte important sa iei mici pauze si chiar sa iti stabilesti un program propriu de munca. Pauzele, eliberarea din fata computerului si cum petreci timpul in pauze chiar joaca un rol important in atingerea succesului, acum mi-a venit in minte si un citat: Pauzele mici si dese, cheia marilor succese!

  • Motiveaza-i pe altii

Daca ai o mica afacere in domeniul web designului, o metoda de a te mentine pe tine motivat este sa-i motivezi pe ceilalti. Nu conteaza daca persoanele in cauza lucreaza cu tine in acelasi birou sau tot ca freelancer designer si se afla in cealalta parte a tarii. Scopul este sa mentinem echipa motiva si bine dispusa. Avand in preajma numai oameni bine dispusi si cea mai proasta zi a noastra se va dovedi a fi una armonioasa. Motivand echipa, nu numai ca vei fi si tu motivat dar si afacerea va inflori. In general persoanele bine dispuse sunt mult mai creative decat cele monotone.

Pentru un web designer independent, antreprenor online, consultant SEO, programator web, proprietar al unei mici afaceri de web design sau orice alt job care necesita timp in fata computerului, sfaturile enumerate mai sus ajuta cu siguranta.

Vrei un website?

Cere o cotatie

Vrei sa discutam?

Contacteaza-ne