icon phone phone_action +(40) 745 270 642 Incepe un proiect

Primii pasi in dezvoltarea afacerii online

line graphic
triangle graphic
Primii pasi in dezvoltarea afacerii online

Odata ce talentele dvs au fost folosite pentru realizarea site-ului, sau colaborarea cu firma de web design pe care ati angajat-o sa realizeze website-ul s-a incheiat, acum trebuie sa treceti la pasul urmator si sa va ocupati de promovare. Ce credeti despre faptul de a mentine website-ul fresh, actualizat? Stiti cum sa dezvoltati un website din moment ce acesta a fost creat?

Acest lucru poate suna putin ciudat, insa marille site-uri o fac, se mentin in primele pozitii datorita actualizarii site-urilor, de ce sa nu o facem si noi? Nu este nevoie sa remodelati site-ul, dar trebuie sa fie actualizat cat mai des.

Din moment ce website-ul a fost lansat, este aspectuos, are un web design atractiv, incepi sa iti indrepti atentia spre reclama, spre promovarea sa. De asemenea trebuie sa incepi sa iti monitorizezi vizitatorii, sa stii de unde au venit, sa stii cat timp au stat pe website, sa vezi daca traficul a fost targetat sau nu. Pentru o monitorizare atenta a website-ului gasesti diferite tool-uri, gratis, de calitate, cum ar fi StatCounter sau Google Analytics.

In functie de datele obtinute de aceste sisteme de monitorizare, vei sti cum sa iti dezvolti website-ul. Monitorizarea determina daca vizitatorii sunt targetati, daca website-ul e navigabil, daca are continut relevant, daca este interesant, si asa mai departe.

Astfel de cercetari au aratat daca anumite culori, forme si chiar plasarea diferitelor aplicatii pe website au de-a face cu succesul acestuia. Cu siguranta ati auzit de Feng Shui, in lumea moderna se refera la modul cum un obiect sau lucru arata, il va influenta pe cel ce il vede…iar acest principiu la fel de bine se aplica si in web design.

Gandeste-te la cum isi schimba o persoana gusturile, astazi, asculti un anumit gen de muzica, peste 2-3 ani, vei prefera alt gen de muzica. Gusturile oamenilor sunt in continua schimbare, si pentru a avea un website de succes trebuie sa ne adaptam de asemenea la aceasta evolutie, la aceasta schimbare…incat, sa venim¬† cu un design nou cam..o data la 2 ani.

Insa, la inceputul articolului, cand ma refeream la faptul sa mentinem un website fresh, nu inseamna sa ii schimbam designul ci pur si simplu sa fie actualizat cat mai des posibil, daca se poate zilnic, in functie de afacerea dvs. Ideea este ca pentru bune pozitionari in motoarele de cautare este nevoie de continut cat mai nou si autentic, spre exemplu avem un website despre rochii de mireasa, din moment ce l-am lansat, trebuiesc adaugate articole si informatii pentru ca motoarele de cautare sa sesizeze ca este un website activ…nu cumva sa fie un website lansat cu 4 ani in urma, iar articolele matrimoniale prezente sa fie deja prea vechi si neinteresante.

Asta nu inseamna ca trebuie sa avem toti un website care sa arate ca un blog, ci pur si simplu sa avem o sectiune pe website destinata articolelor, informatiilor din domeniul site-ului.

Vrei un website?

Cere o cotatie

Vrei sa discutam?

Contacteaza-ne