icon phone phone_action +(40) 745 270 642 Incepe un proiect

Web development in functie de varsta userilor – partea a 2-a

line graphic
triangle graphic
Web development in functie de varsta userilor – partea a 2-a

Procesul de web development este structurat si adaptat inclusiv categoriilor de varsta in care se incadreaza publicul-tinta. Pentru a desfasura o activitate de web development de succes, se va tine cont si de cerintele utiilzatorilor pe categorii de varsta.

Daca pe cei mici ii atrag site-urile colorate si interactive, adolescentii sunt mai deschisi celor de socializare. Adultii mai pierd din dorinta de a cunoaste oameni noi si de a lega prietenii virtuale si se concentraza mai mult pe satisfacerea unor nevoi sau aflarea de informatii importante pentru ei.

Persoanele de varsta medie au mai multe cunostinte in domeniul calculatoarelor si au si experienta acumulata odata cu dezvoltarea mediului virtuala. Conceptul de web development in cazul lor mizeaza pe o dexteritate ajunsa la apogeu si pe capacitatile motorii maxime in folosirea unui calculator. Adultii navigheaza pe internet de obicei cu un scop precis, utilizeaza mult cautarea si nu se pierd in a descoperi noutati prin baleierea de la un site la altul. Stiu mai bine ce vor si sunt mai putin susceptibili la eventualele capcane si pacaleli.

De asemenea, se va tine seama in procesul de web development pentru site-urile destinate adultilor ca acestia din urma nu sunt prea impresionati de reclame, devenind de-a dreptul agasati daca acestea sunt din abundenta. Paginile web abordeaza un design si o structurare mai moderna, evident avansata fata de cele destinate varstelor mai tinere, si sunt mult mai la subiect.

Adultii nu sunt fani ai cercetarii si studiului amanuntit, fiind mai satisfacuti daca reusesc sa gaseasca raspunsurile rapid si usor. E lesne de observat ca nu sunt atrasi nici de animatii sau sunete, fiind setati mai mult pe scanarea si intelegerea sectiunilor de text in vederea obtinerii informatiei dorite.

Conceptul de web development in cazul seniorilor sufera din nou modificari pentru ca acestia, desi mai rabdatori decat grupele mai mici de varsta, nu mai au nici dexteritatea la cote maxime si nici disponibilitatea de a cunoaste noile descoperiri ale tehnicii moderne. Pentru ei, meniul de navigare trebuie sa fie foarte clar si explicit, cu linkurile usor de vazut si de accesat. La nivel de aspect, site-urile trebuie sa fie mai degraba simple si usor de retinut, cu text vizibil, cu caractere mari si culori care permit un efort minim la citire.

Interfata cu utilizatorul trebuie sa fie cat mai usor de manevrat, iar tehnicile de accesibilitate si uzabilitate pentru web development sa fie valorificate maximal.

Observam, in concluzie, ca este necesara o adaptare a site-urilor la toate categoriile de varsta daca urmarim sa obtinem succesul scontat pentru ca utilizatorul de internet este motorul care face ca acest mediu sa continue sa existe si sa creasca permanent.

Vrei un website?

Cere o cotatie

Vrei sa discutam?

Contacteaza-ne