icon phone phone_action +(40) 745 270 642 Incepe un proiect

In web design, conteaza varsta?

line graphic
triangle graphic
In web design, conteaza varsta?

Cand anagajam o firma de web design pentru a se ocupa de proiectul nostru online, de multe ori se intampla sa nu avem posibilitatea sa ne intalnim fata in fata. Se intampla ca totul consta in niste discutii pe chat, pe skype sau messenger, eventual email-uri, dupa care o parte din bani sunt predati, iar firma de web design incepe crearea website-ului.

Tocmai din acest motiv, unele persoane prefera sa colaboreze cu firme locale de web design in schimbul colaborarii cu o firma de web design profesionala care se afla in celalalt colt al tarii. Multe persoane prefera sa lucreze cu un web designer pe care il pot vedea fizic, inspirandu-le incredere.

Apoi sunt cei care cauta online firme de web design care ofera informatii detaliate cu privire la echipa, la datele de contact si la experienta acumulata. Website-urile care ofera mai multe informatii personale si imagini ale persoanelor care se ocupa de crearea site-urilor au mai mult succes deoarece clientii pot aprecia cam cu cine au de-a face, si astfel vor lua o hotarare pe baza site-ului de prezentare al firmei de web design, o hotarare bazata de asemenea si pe experienta lor de viata.

Acest lucru ne conduce spre o intrebare: Web designerii cu o varsta mai inaintata, sunt mai experimentati decat webdesignerii tineri?

Vei fi surprins sa afli cat de mult conteaza varsta chiar si in domeniul web. Prezentandu-le clientilor poze cu diferiti specialisti in webdesign, pe un site de prezetare al unei firme care presteaza servicii de web design, foarte multi clienti au dat click pe pozele designerilor tineri.

Chiar daca ne aspteptam ca vizitatorii site-ului sa dea click pe pozele designerilor putin mai inaintati in varsta, rezultatul a fost total opus. Acest lucru se intampla deoarece oamenii presupun ca un designer tanar este mult mai creativ si mai capabil de a veni cu un webdesign atragator pentru site-ul sau, in timp ce designerii putin mai inaintati in varsta, chiar daca au o vasta experienta in webdesign si o gandire creativa, nu sunt in pas cu evolutia lucrurilor din prezent, tocmai de aceea mizeaza pe webdesignerii tineri.

Ce este drept, un mare sambure de adevar se afla in aceste decizii luate de vizitatorii care au dat click pe imaginile tinerilor webdesigneri, deoarece stim cu siguranta ca sunt multi webdesigneri mai inaintati in varsta, care realizeaza super site-uri, cu un design fresh si atragator, site-uri pe care toata lumea le iubeste, insa cele mai bune agentii de webdesign sunt conduse de webdesigneri nascuti nu cu prea mult timp in urma.

Pentru a ma face mai bine inteles, va dau un exemplu clar din industria muzicala: Tinerii cantareti, muzicieni, domina topurile de radio, prin realizarea unor melodii care pur si simplu ne binedispun. Muzicienii putin mai inaintati in varsta, pot in continuare sa ofere hituri, insa nu vor avea un impact asa mare incat sa domine topurile.

Un webdesigner tanar, s-ar putea sa fie mai informat si mai actualizat cu privire la noutatile si actualizarile din domeniul web, si este posibil ca acestia sa creeze site-uri mult mai interactive, folosind cele mai noi tehnologii web.

Asta nu inseamna ca un webdesigner tanar, va realiza intotdeauna un website mai atractiv decat un webdesigner mai in varsta ci este un punct de vedere general.

Vrei un website?

Cere o cotatie

Vrei sa discutam?

Contacteaza-ne