icon phone phone_action +(40) 745 270 642 Incepe un proiect

Creativitatea in web design

line graphic
triangle graphic
Creativitatea in web design

Creativitatea in web design este un subiect foarte discutat in ultima vreme si deseori imparte web designerii in 2 categorii. Astfel vorbim despre estetica unui website si cum este vizualizat de utilizator iar pe de alta parte eficienta website-ului.

Un website trebuie sa ne ofere informatii in cel mai simplu si direct mod. Dar de asemenea este important cum este transmisa informatia, prin ce forme, prin ce culori, incat sa stimuleze curiozitatea si interesul utilizatorului.

Din punctul de vedere al unui web designer sau al unui designer grafic, web designul unui website inseamna comunicare, iar procesul de web design presupune strategii de estetica care nu pot fi sarite. Faptul ca un font special, mai elegant este capabil sa indrepte atentia spre anumite puncte precise ale site-ului, faptul ca.. combinatia de culori ofera o citire mai placuta, iar backgroundul site-ului poate face pagina mai interesanta – sunt lucruri carora un web designer le da importanta deoarece influenteaza utilizatorul site-ului.

Ce trebuie noi sa intelegem este faptul ca e o mare diferenta intre cum arata un website, si cat de functional este el.

Realitatea este ca un website eficient trebuie sa fie foarte navigabil si usor de inteles de catre vizitator. O pagina alba ce contine text, fara imagini si bannere care sa te distraga, este cu siguranta usor de citit, dar cum ar fi daca toata website-urile ar fi niste simple pagini albe cu text negru, nimic mai mult!? Ce ar fi un spot comercial fara frumusetea unor culori sau imagini care sa transimta diferite mesaje? De multe ori se intampla ca dintr-un spot publicitar sa ne amintim mascota folosita, sau imaginea..sau chiar melodia folosita in acel spot…iar aici intervine creativitatea.

Si in web design ca si in orice forma de comunicare prin reclama, imagini, mesaje – o buna doza de creativitate poate sa faca diferenta dintre un produs bun si un produs de o calitate superioara.

In web design creativitatea trebuie aplicata cu limita, deoarece nimanui nu ii place un website supra incarcat de imagini si diferite culori, ci chiar poate prefera acea pagina alba.

Concluzia care este? Este mai bun un website simplu si usor de folosit? Sau e mai bun un website cu efecte grafice originale extraordinare? Solutia, ca intotdeauna este undeva la mijloc. Personal cred ca un web design interesant poate cu adevarat sa faca diferenta unui proiect online, dar simplitatea este intotdeauna de preferat.

Acum depinde si de afacerea si domeniul de activitate al fiecarui website, caci daca avem un website pentru o companie ce vinde mobila, cu siguranta vom vrea ca acesta sa fie simplu si original, pe cand daca am avea nevoie de un website pentru o firma de design interior sau de webdesign, ne-ar placea sa ne punem creativitatea la treaba si sa scoatem un website interesant.

Vrei un website?

Cere o cotatie

Vrei sa discutam?

Contacteaza-ne