icon phone phone_action +(40) 745 270 642 Incepe un proiect

Idei de promovare pentru magazinele online

line graphic
triangle graphic
Idei de promovare pentru magazinele online

Persoanele noi in domeniul online ar putea crede ca daca au un site cu un web design atractiv automat vor atrage o multime de vizitatori iar afacerea lor va fi un real success. Adevarul este putin diferit. Un web design placut, atractiv este esential pentru succesul online, insa nu totul depinde de acest factor. Marketingul online pur si simplu nu functioneaza astfel. Sunt mii de site-uri web aspectuoase, realizate de companii de web design reputabile, insa duc lipsa de vizitatori.

Deoarece succesul unui website, al unui magazin online e determinat de numarul vizitatorilor care intra pe site si numarul celor care cumpara, este esential sa atragem cat mai multi vizitatori, tocmai de aceea promovarea web este importanta. In continuarea articolului voi descrie cateva metode de promovare pentru blogul, site-ul sau magazinul tau online.

Cumpararea linkurilor. Cumpararea linkurilor de pe alte website-uri, dar incadrate in acelasi domeniu de activitate cu siguranta iti va creste numarul de vizitatori. Tot ce trebuie sa faci este sa identifici anumite website-uri care au aceeasi audienta ca si al tau si sa le ceri o oferta pentru postarea unui banner sau link pe site-ul lor.

Optimizarea SEO. Optimizarea pentru motoarele de cautare este, cred, cea mai eficienta metoda de promovare, deoarece printr-o buna optimizare SEO si un web design original, website-ul nostru se va afla in primele pozitii la diferite cautari pe motoarele de cautare precum Google, Yahoo sau Bing, lucru ce ne aduce vizitatori targetati, direct interesati de website-ul nostru, de produsele ce le comercializam. Un mare beneficiul al optimizarii SEO este ca are caracter long-term, este o investitie pe termen lung care cu siguranta isi merita banii.

Reclamele prin intermediul bannerelor. Daca bugetul iti permite, poti plasa reclame tip banner pe diferite site-uri complementare cu activitatea site-ului tau. Acest lucru e posibili fie prin colaborarea cu o platforma de publicitate cum e Google AdWords, eTarget sau Neogen fie prin contactarea directa a administratorilor site-urilor vizate.

Adaugarea de continut nou constant este tot e metoda de promovare, deoarece daca vizitatorul stie ca va gasi zilnic informatii noi pe site-ul tau, va reveni cu siguranta.

Oricare din aceste metode iti vor aduce mai multi vizitatori, insa pentru o conversie buna, ca un anumit numar de vizitatori sa iti cumpere de pe website  trebuie sa si acaparezi atentia acestora, iar atentia lor poate fi captata printr-un web design placut, prin continut de calitate cum am zis mai sus, si prin produse de calitate. Incearca sa vinzi, sa promovezi produse care chiar isi merita banii, iar succesul te va urma.

Vrei un website?

Cere o cotatie

Vrei sa discutam?

Contacteaza-ne