icon phone phone_action +(40) 745 270 642 Incepe un proiect

Semnificatia culorilor in web design

line graphic
triangle graphic
Semnificatia culorilor in web design

Voi luati in considerare efectul emotional al culorilor in timp ce realizati un website? Marea majoritate a web designerilor se gandesc in general cum sa imbine cu armonie culorile intr-un website, dar nu tin cont de psihologia culorilor in web design. Culorile nu doar imbunatatesc aspectul site-ului dar si transmit un mesaj vizitatorului.

In acest articol vom discuta semnificatia culorilor si cum ai putea sa le folosesti in web design pentru a-ti descrie website-ul.

Rosu este o culoare foarte puternica si pasionala, semnificand dragoste si romantism. Daca vreti sa atrageti atentia vizitatorului instantaneu si sa livrati un mesaj puternic, puteti utiliza rosul in site-ul dvs. Folosind culoarea rosie aveti posibilitatea sa evidentiati cele mai importante parti ale site-ului dvs,ori, puteti folosi un design web complet rosu, pentru un aspect indraznet.

Orange – Portocaliul inseamna distractie, creativitate, tineret, aceasta culoare este cel mai des folosit in design web site-urilor destinate tinerilor. Nu este o culoare la fel de calda ca rosul, dar ofera site-ului dvs un aspect energic. Deseori este folosit chiar si in website-urile despre mancare sau snacks, chipsuri.

Galben. Culoarea galbena este una stralucitoare si semnifica amuzament, bucurie, confort, intelect chiar si fericire. Culoarea galben nu prea este folosita in design web, decat in site-urile destinate copiilor.

Verde. Verdele descrie viata, sanatate, armonie, durabilitate, optimism, prospetime. Cand vizitatorii intra pe un website in al carui design web predomina verdele, ei se simt confortabil si relaxati. De asemenea puteti folosi verdele in design web pentru a exprima armonie si stabilitate.

Albastru. Puteti folosi albastru in design web pentru a exprima profesionalism, credibilitate si stabilitate. Este culoarea ideala pentru site-urile corporative.

Violet. Culoarea violet exprima lux, fantezie, eleganta si este recomandata folosira acestei culori pentru design magazinele online. Putet folosi, de asemenea, nuante mai deschise de violet pentru a da site-ului dvs un aspect calmant, romantic.

Roz – Rozul este deseori asociat cu feminitatea, inocenta, tineretea, delicatetea, sensibilitatea. Multi designerii au o conceptie gresita cum ca rozul este folosit doar in site-urile dedicate femeilor. Insa daca vrei sa dai website-ului un aspect care sa denote calmitate poti utiliza cu incredere rozul.

Gri – i se asociaza traditionalismul, inteligenta, conservatismul, seriozitatea. Cu toate acestea, un design web complet gri este monoton, tocmai de aceea trebuie folosit partial in website, doar pentru a sublinia anumite parti.

Culoarea Maro prezinta incredere si utilitate. In functie de tematica website-ului dvs puteti folosi diferite nuante de maro. Daca folositi maro ca fundal, ca background, un maro cald, va transmite relaxare.

Alb si Negru: Daca preferati un design web minimalistic, atunci folosirea culorilor alb si negru este cea mai buna solutie. Negru exprima eleganta, mister, formalitate, forta si rafinament. Albul este asociat cu puritatea, noutatea, virginitatea, pacea, curatenia si simplitatea. Prin combinarea acestor doua culori cu bun gust, puteti exprima de asemenea si tehnologie, profesionalism si performanta.

Utilizatorii unui site percep tematica website-ului in functie de culorile folosite in design web. Daca folositi culorile nepotrivite sunt sanse mari ca vizitatorii sa interpreteze mesajul gresit. Tinand cont de psihlogia culorilor in design web, veti reusi cu siguranta sa creati o impresie pozitiva in mintea vizitatorului.

Vrei un website?

Cere o cotatie

Vrei sa discutam?

Contacteaza-ne