icon phone phone_action +(40) 745 270 642 Incepe un proiect

Web design pentru publicul tinta

line graphic
triangle graphic
Web design pentru publicul tinta

Un web design eficient poate imbunatati imaginea companiei, a serviciilor sau a produselor ce le comercializeaza, iar un site cu un web design neadecvat poate avea efect contrar. Paginile neorganizate, cu un design complicat sau site-urile ce au un aspect invechit si nu tocmai placut, pot avea influenta negativa asupra vizitatorilor, mai ales daca nu contin informatii specifice pentru serviciile ce respectiva companie le presteaza.

In general, un website este creat pentru o anumita categorie de vizitatori. De exmplu, realizam un website de desene animate – atunci, in procesul de web design se vor folosi culori vii, personaje din desene animate, etc, deoarece site-ul este adresat copiilor, publicul tinta in acest caz sunt copiii.

Pentru a realiza un site cu un webdesign specific publicului tinta caruia i se adreseaza respectivul website, trebuie sa tineti cont de urmatoarele:

  • Inainte de a te apuca de webdesign, intreaba-te care este publicul tinta pentru website, ce actiuni se vor efectua pe site (vanzari produse, oferte de servicii, website informational)vor fi vizitatorii atrasi de imagini sau de continut, ce informatii, ce produse atrag vizitatori pe site? Din moment ce aveti raspuns la aceste intrebari puteti sa va apucati de procesul de webdesign tinand cont de publicul ce va vizita site-ul. Web designul va avea impact asupra tuturor vizitatorilor, si, realizand un design pe placul publicului tinta ii va ajuta pe acestia sa se simta mult mai confortabil, cu probabilitatea sa reviziteze site-ul pe viitor.
  • Tine cont de faptul ca publicul ce urmeaza a vizita respectivul site nu are atata experienta in navigare cum ai tu, ca webdesigner. Tocmai de aceea site-ul trebuie sa fie prietenos, usor de folosit. Vizitatorii trebuie sa poata naviga de la o pagina la alta, de la o categorie la alta cu usurinta.
  • Reprezinta compania asa cum este ea. Majoritatea vizitatorilor care ajung pe site au un obiectiv comun, o dorinta comuna, fie vor sa cumpere un produs, fie vor sa beneficieze de un serviciu, fie doar cauta informatie despre anumite lucruri. Daca serviciile sunt de calitate, poate multi din vizitatori vor dori sa recomande site-ul si altor prieteni, cunostinte, insa cu un web design neatractiv, promovarea site-ului prin intermediul vizitatorilor ar putea sa nu aiba loc. Un vizitator iti va recomanda website=ul doar daca ai informatii concise si un webdesign cat de cat placut. Nimeni nu va recomanda un website care nu este organizat, care are un design invechit sau care nu este functional.

Credeti sau nu, webdesign-ul unui website incurajeaza vizitatorul sa revina pe site, sau il va indeparta definitv.

Vrei un website?

Cere o cotatie

Vrei sa discutam?

Contacteaza-ne