icon phone phone_action +(40) 745 270 642 Incepe un proiect

Aspectul, parte integranta in webdesign

line graphic
triangle graphic
Aspectul, parte integranta in webdesign

Conceptul de  web design cuprinde o parte de functionalitate si una estetica. Functia estetica in web design este definitorie, dar conlucreaza cu cea de functionalitate.

De cele mai multe ori, alegerea temei de web design  de catre designerul desemnat pentru a imbraca functionalul unui site vine de la sine, fara un proces de creatie definit pas cu pas, ci doar ca idee ce se materializeaza in timp, odata cu proiectul, prin diverse incercari, teste, discutii cu clientul.

De obicei, clientii au idei definite inca de la inceput despre cum ar vrea sa arate situl lor sau ce elemente dinamice si interactive vor sa includa in functionalul paginilor. In functie de scopul propus al proiectului, profilul de afaceri sau utilizatorul caruia i se va adresa, aceste idei pot ajuta la bunul mers al constructiei siteului sau se vor contrazice cu conceptiile persoanei abilitate in a contura un web site adecvat, impiedicand procesul de dezvoltare a lui.

Cel mai bine e ca, din start, sa se cunoasca foarte bine profilul si detaliile asupra activitatii afacerii, astfel incat intregul site sa se adreseze utilizatorului potrivit si sa puna in valoare produsele, serviciile sau informatiile oferite. Pentru asta, o “interogare” in detaliu a clientului este oportuna, iar toate datele obtinute trebuie structurate in functie de importanta lor. Chiar daca unele pot parea inutile la inceputul proiectului, ulterior se vor dovedi benefice bunei desfasurari a lucrurilor.

Apoi, se va defini identitatea vizuala a siteului, in functie de existenta sau nu a unui logo. Daca exista, poate fi folosit ca atare sau stilizat pentru a se potrivi unui nou concept. Daca nu, viziunea designerului, ajutata de ideile sau conceptiile clientului, pot duce la crearea unui logo nou care va fi purtator al brandului. In functie de culorile alese sau in interdependenta cu anumite culori propuse pentru site, se va decide paleta coloristica a sitului si a sectiunii de identitate vizuala.

Un web site isi propune sa comunice ceva. Ca acest ceva este un concept comercial, informativ sau pur simplu un mijloc de socializare, toata masa de informatie trebuie imbracata intr-un invelis atragator, potrivit, care sa o puna in valoare si sa-i ofere utilizatorului ceea ce cauta intr-un interval de  timp scurt, facandu-l pe acesta interesat inca de la primul contact cu situl si contracarand astfel posibilitatea ca el sa caute pe un alt site ceea ce doreste sa afle.

Desi nu e singurul constituent definitoriu pentru un design, aspectul este, totusi, primul element de impact si cel care va crea un liant intre user si informatie. Abia apoi elementele functionale vor intra in scena, iar impreuna cu continutul vor da sens formei si esteticii paginii web, dar si utilitatii ei, scopul final fiind atragerea cator mai multi vizitatori si promovarea produselor/ serviciilor astefl incat sa devina competitive pe web.

Vrei un website?

Cere o cotatie

Vrei sa discutam?

Contacteaza-ne