icon phone phone_action +(40) 745 270 642 Incepe un proiect

Cantitate sau Calitate?…in Web design

line graphic
triangle graphic
Cantitate sau Calitate?…in Web design

In timpul anilor de scoala invatam sa facem lucrurile in modul corect pentru a obtine rezultate care sa ne dovedeasca abilitatile ce le-am deprins de pe urma studiilor. Insa in viata reala conteaza acest lucru?  Multi dintre tinerii designeri incep primul proiect de web design cu asteptari foarte mari si sunt ambitiosi si incurajati de faptul ca vor putea aplica toata creativitatea lor in respectivul proiect de web design. In realitate, nu prea se aplica, acesti tineri web designeri ajung sa fie socati de cat de multe lucruri sunt necesare pentru crearea unui website, pentru exprimarea mesajului corect al site-ului.

In timp ce un mic numar de companii ofera multa atentie creativitatii in comparatie cu timpul si costurile implicate de webdesign, multe companii si clienti grabesc procesul de design al unui website, incercand sa fie finalizat la un pret cat mai mic si la o calitate inferioara. Pentru un designer care lucreaza la o firma mare de webdesign, el urmeaza niste reguli, niste pasi, fiind implicat in anumite etape ale designului iar munca lui va fi de calitate, insa problema vine atunci cand un designer are mai multe roluri in firma sau cand designerul lucreaza si la procesul de webdesign si la procesul de dezvoltare, de programare a site-ului, iar calitatea designului ar putea fi indoielnica sau, intreg procesul ar putea lua prea mult timp, implicand mai mult timp si costuri.

Multe firme de webdesign merg pe principiul „cantitate” si putine merg pe principiul „calitate” insa in aceasta industrie, calitatea are pretul ei si este apreciata.

Natura umana e in cautarea perfectiunii ori in cautarea calitatii, tocmai din acest motiv am putea crede ca munca de calitate nu ar putea avea dezavantaje, insa un proiect de webdesign de calitate implica mult mai mult timp, iar pentru o companie care ofera servicii web, scopul e sa aiba cat mai multe proiecte dar si cat mai bine platite, asta inseamna ca…cautand sa facem munca de calitate ar putea afecta alti factori, cum ar fi:

  • Cu cat vrem sa facem un proiect mai calitativ, cu atat vom consuma mai mult timp, mai multe resurse si mai multi bani.
  • O calitate pe masura a web designului sau o creativitate iesita din comun a acestuia necesita mai multe abilitati, asadar avem nevoie de persoane talentate.
  • Cu cat facem proiectul mai creativ si mai complex, cu atat mai multe intrebari vom avea despre respectivul design. Un proiect complex de webdesign ar putea fi greu de inteles de catre client, iar clientul are nevoie de asistenta, iar pt firma de webdesign aceasta asistenta inseamna timp, iar timpul inseamna bani…care pot fi pierduti.

Bineinteles ca munca calitativa si creativa are si foarte multe parti bune, parti bune mai numeroase decat cele negative, precum:

  • Proiectele de calitate reprezinta produsele de calitate, iar clientul va fi multumit.
  • Cu un proiect de webdesign creativ, atragator, firma ce ofera servicii web isi va cladi o anumita reputatie pe piata, care in cele din urma ii va aduce mai multi clienti.
  • Designurile remarcabile vor face ca munca ta sa fie unica, sa te diferentieze de ceilalti concurenti.
  • Un proiect de webdesign de calitate, nu numai ca va multumi clientul, dar iti va da si o stare de auto-satisfactie, incurajare.

In acest articol am evidentiat o parte din factorii ce influenteaza o firma sa se bazeze pe calitate, iar in urmatorul articol voi scrie despre factorii care influenteaza firmele de webdesign sa se bazeze pe cantitate, sintetizand beneficiile fiecarei alegeri.

 

Vrei un website?

Cere o cotatie

Vrei sa discutam?

Contacteaza-ne