icon phone phone_action +(40) 745 270 642 Incepe un proiect

Diferenta dintre web design si Arta

line graphic
triangle graphic
Diferenta dintre web design si Arta

Un bun web design inseamna mai mult decat un site frumos, aspectuos, inseamna intalnirea artei cu o interfata interactiva a utilizatorului, si unde, estetica extravaganta cade in defavoarea  uzabilitatii si functionalitatii site-ului.

Asigurati-va ca interactiunea si usurinta navigarii pe site este indeplinita – nu va opriti doar la un web design atractiv!

Deoarece stim ca dezbaterile dintre arta si webdesign au loc de ceva timp, iar unii afirma ca web designul e o arta in timp ce altii spun ca procesul de webdesign al unui site nu are nici o legatura cu arta, noi sustinem cu tarie ca designul unui site tine de arta. Pentru a face un website sa fie frumos trebuie sa creem un lucru frumos, iar cum evolutia site-urilor a luat o mare amploare in ultima vreme, un designer trebuie sa fie creativ, iar arta e caracterizata prin creativitate.

Un web designer, in defavoarea unui artist/pictor trebuie sa fie la curent cu ultimele noutati, cu ultimele programe ce permit acestuia crearea designurilor pe computer. In timp ce arta este o pasiune, web designul este o profesie ce este creata din pasiune. Pentru a fi un bun web designer, trebuie sa iti placa ceea ce faci, trebuie sa ai inclinatii spre arta, spre desen, tocmai de aceea nu oricine poate fi un bun web designer.

Termenul „arta” este putin problematic, deoarece orice lucru poate fi numit arta, tocmai de aceea principala diferenta dintre arta si webdesign este aceea ca webdesignul este putin mai restrans.

Orice artist isi poate analiza lucrarea vizualizand-o ca pe propria extensie, descriere, insa designerii nu au aceasta libertate. Ca web designeri, munca noastra trebuie sa fie interactiva, accesibila si consistenta. Din acest punct de vedere arta merge dincolo de design, deoarece nimeni nu afirma ca arta ar trebui sa urmeze un anumit model.

Web designul este arta cu asteptari, modele si coerenta, este reuniunea dintre Stiinta si Arta!

Webdesignerii sunt caracterizati de creativitate, insa in acelasi timp trebuie sa actioneze limitat, un webdesigner nu prea are libertatea unui artist, un web designer trebuie sa faca o imagine, o lucrare, un website care sa reprezinte o anumita firma, ce vinde anumite produse…din acest punct de vedere, fiind limtat.

Pentru webdesign sunt foarte multe lucruri de care trebuie sa tinem cont: scopurile website-ului, brand-ul, vizitatorii, etc. Aceste asteptari dau forma web designului, in timp ce arta ramane neatinsa.

Concluzia: Web designul si arta merg pe acelasi drum, numai ca webdesignul este limitat deoarece trebuie indeplinite anumite conditii, deoarece se vor anumite asteptari.

Vrei un website?

Cere o cotatie

Vrei sa discutam?

Contacteaza-ne