icon phone phone_action +(40) 745 270 642 Incepe un proiect

Cerinte in realizarea unui web design de succes

line graphic
triangle graphic
Cerinte in realizarea unui web design de succes

Procesul de creatie al unui web design bun pleaca de la o serie de etape esentiale. Credinta ca “oricine poate face web design” devine deja o legenda tot mai des augmentata prin multitudinea de site-uri concepute  pe banda rulanta, fara o baza creativa, dar cu unic scop de a produce bani rapid si fara prea mult efort. Din pacate, eficienta acestor site-uri e limitata sau inexistenta, lipsa de profesionalism ducand la irosirea spatiului, a ideilor si implicit a timpului utilizatorului de internet.

 Un web design de succes porneste de la o idee buna!

In realitate, un site bun are la baza o idee pliata pe cerintele clientului, pe preferintele userului caruia i se va adresa, o idee bine documentata si, de preferat, originala. Apoi, pe un schelet bun, elementele componente care, luate separat, par usor de manevrat si de inteles, trebuie imbinate intr-o solutie unica, placuta ochiului,  usor de inteles si de folosit chiar si de un utilizator cu experienta modesta in internet si calculatoare. Aceasta etapa se considera a fi cea mai importanta in web design. Succesul se bazeaza pe o idee buna, dar doar daca aceasta este bine ilustrata in pagina web, fiindu-i inlesnit utilizatorului procesul de navigare inspre ceea ce doreste sa gaseasca si facandu-l ca, odata ajuns pe site-ul cu pricina, sa-I capteze atentia suficient de mult incat sa nu-si doreasca sa mai caute in alta parte serviciile dorite.

Pentru a avea eficienta, situl va trebui de asemenea sa respecte standardele de incadrare in WWW si regulile impuse de motoarele de cautare pentru a putea fi gasit intre primele rezultate de cautare. S-a demonstrat prin studii elaborate ca, daca un site nu ajunge in prima pagina a rezultatelor, sansele ca el sa aduca beneficiile scontate sau profitul preconizat scad exponential. Ori, pentru ca promovarea sa aiba efect pentru o perioada lunga de timp, este absolut necesar ca un web design sa fie foarte bine gandit, atat din punct de vedere structural cat si functional, sa se promoveze prin el insusi si nu prin mecanisme in afara celor acceptate de standardele definite de organisme ca W3C sau de marile motoare de cautare.

Nu rapiditatea conceperii imprima unui web design un posibil viitor de succes in multitudinea de situri din domeniul sau, in multe cazuri “ieftin si repede” ducand la esecul garantat. Se impune un echilibru, o structurare prealabila a efortului creativ, o dozare a necesarului de vizual, continut si accesibilitate. De altfel, un design visual bun nu poate sustine un continut indoielnic, incomplet, greoi sau inutil userului, asa cum o informatie impecabil redata nu va fi pusa niciodata in valoare fara un mod atractiv de a o prezenta. Se pune, de asemeni, problema usurintei de a accesa informatiile dorite, un meniu bine structurat si organizat fiind unanim apreciat.

Vrei un website?

Cere o cotatie

Vrei sa discutam?

Contacteaza-ne