icon phone phone_action +(40) 745 270 642 Incepe un proiect

Simplitatea si beneficiile ei in web site design

line graphic
triangle graphic
Simplitatea si beneficiile ei in web site design

Simplitatea in web site design este adesea cheia succesului! In web site design au aparut in zilele noastre atat de multe tehnici, aplicatii, metode de amplificare a vizualului incat, uneori, uitam ca mai simplu insemana stil si eficienta.

In structura siturilor web se armonizeaza mai multe elemente: cele de design, primele care se observa la accesarea unei pagini web, continutul, cel care inmagazineaza informatia, mesajul pe care-l dorim transmis catre user si partea functionala care face totul sa se “miste”.

De multe ori in web design primul lucru luat in vizor este designul strict al paginilor, fara a tine cont de faptul ca un design fara continut adecvat va avea un impact vizual de cateva secunde si apoi isi va pierde sensul.   Pe de alta parte, continutul, prezentat intr-o maniera adaptata cititorului, frumos structurat si organizat, nu poate fi pus in valoare fara design pentru ca omul este o fiinta impresionabila, sensibila la frumos, cu o latura artistica innascuta.

Un context vizual bine gandit este cel care nu face uz de elemente de care nu are nevoie, care nu ingreuneaza experienta utilizatorului cu interfata sitului. Toate detaliile unui web site design trebuie sa aiba sens, scop si rost in desfasurarea logica a paginii web si sa se regaseasca intr-un permanent echilibru grafica – continut.

Daca un design nu arata bine principala cauza ar fi lipsa echilibrului intre elemente. Poate elementele grafice nu sunt ordonate astfel incat sa balanseze diferite sectiuni ale paginii prin culoare, dimensiuni si volum, poate ceva lipseste sau poate ceva e prea mult. De obicei, cand ceva nu arata bine, specialistii in web site design tind sa mai adauge detalii sau ingrediente, incercand fara succes sa obtina echilibrul cand, din contra, ar trebui sa identifice elementele grafice inutile si sa le elimine. Simplitatea face de multe ori minuni. Abundenta de culori, imagini si artificii de grafica fac intregul design greoi si ascund continutul in loc sa il puna in valoare.

Esenta, continutul, poate fi valorizata printr-un background simplu, de exemplu, care nu va insemna neaparat nelucrat, plictisitor, ci va crea contrastul necesar ca situl sa fie atractiv. Atingerea simplitatii in web site design nu e un proces usor, necesita un ochi format si o sensibilitate estetica superioara. Nu inseamna reducerea la minim a numarului de elemente, ci folosirea doar a celor cu adevart utile, pentru a potenta, nu a atenua, pentru a da valoare estetica si nu pentru a face o pagina web stearsa sau fara farmec.

Cheia ramane, asadar, in mana designerului care trebuie sa stie sa se debaraseze de inutil, de elementele grafice care nu ajuta continutul ci il inhiba, punand pe primul loc atentia pentru detalii de mare finete si pe psihologia utilizatorului de web.

Vrei un website?

Cere o cotatie

Vrei sa discutam?

Contacteaza-ne