icon phone phone_action +(40) 745 270 642 Incepe un proiect

Cum realizam un website eficient!?

line graphic
triangle graphic
Cum realizam un website eficient!?

Sa fim sinceri, numarul blogurilor/site-urilor prezente pe internet este imens, iar abilitatea de a capta atentia utilizatorului este un scop in sine. Desi multi sustin ca textul prezent pe website e cel ce atrage si mentine atentia unui vizitator, multi spun ca web designul atrage atentia vizitatorului. Eu sunt de parere ca atat continutul cat si aspectul site-ului joaca roluri importante in atragerea utilizatorului.

Imaginati-va Cum ar fi un blog simplu, alb, fara nici un element de design, ci doar text, ati citi un astfel de blog? Nu prea. Mai degraba am prefera sa citim un blog in care se tine cont si de estetica, cu un web design placut, un text citibil, sectionat si structurat cu imagini si alte elemente.

In continuare va listez 4 aspecte de care este bine sa tineti cont pentru a atrage atentia vizitatorilor:

Alege un mix de culori care reflecta stilul tau – Cu siguranta ai intrat nu doar o data pe un website pe care predomina culori monotone si articole micute de 4-5 randuri…si cu siguranta nu ai stat mult pe acel blog. Nu zic sa nu folosim culori monotone, insa nu e bine sa le folosim decat daca acele culori descriu tematica blogului.

Un website bine realizat poate aduce un efect pozitiv companiei sau tie ca persoana.

Importanta asupra vizitatorilor – mai intai trebuie determinata audienta, vizitatorii ce urmeaza a-ti vizita site-ul si abia pe urma ne putem imagina cam cum vom aborda procesul de web design, incat sa fie in concordanta cu nevoile si asteptarile vizitatorilor.

Intelegerea mediului – Website-urile sunt create in general in scopuri comerciale, de a vinde ceva, si rareori doar pentru placerea de a scrie. Multi dintre cei ce au bloguri cauta de asemenea sa si le monetizeze. Insa un website plin de reclame nu va fi tocmai apreciat de vizitatori, asa ca fiti moderati.

Viteza de incarcare – Fie ca e un website de prezentare al unei firme, serviciu sau produs, fie ca e un blog, viteza de incarcare a paginii conteaza foarte mult. Principalul motiv pentru care utilizatorii aleg alt website il constituie viteza de incarcare a paginii web. O buna viteza de incarcare ajuta de asemenea si pentru optimizarea SEO, motoarele de cautare apreciaza un website care se incarca rapid. Pentru asta incercati sa evitati imaginile foarte mari.

Desi sunt mult mai multe criterii de urmat pentru a realiza un website cu un web design placut care sa atraga vizitatorul, acestea sunt principalele aspecte pe care le vizeaza majoritatea agentiilor de web design.

Vrei un website?

Cere o cotatie

Vrei sa discutam?

Contacteaza-ne