icon phone phone_action +(40) 745 270 642 Incepe un proiect

Greseli frecvente in web design

line graphic
triangle graphic
Greseli frecvente in web design

Concurenta acerba intre situri duce la degradarea procesului de web design. Realizarea unui web design fara un studiu in prealabil asupra publicului-tinta duce la ineficienta acestuia.

Internetul s-a dezvoltat in 20 de ani aproape exponential. Afacerile online au luat avant, incercand sa profite de costurile reduse de promovare si comercializare a produselor si serviciilor proprii. Concurenta a devenit acerba intre siturile cu acelasi profil, ceea ce a dat nastere la erori in conceperea unui web design cat mai eficient. Astfel, siturile au ajuns sa nu mai tina cont de cui se adreseaza ci doar de ce vor sa vanda, punand pe plan secundar faptul ca o reclama agresiva nu induce clientului neaparat dorinta de a achizitiona ceva, ci il poate indeparta si orienta inspre competitie. Cand un utilizator de internet acceseaza un site, singura lui dorinta este de a-si rezolva o necesitate: cauta o informatie, un produs, o explicatie, o locatie sau un mod placut de a-si petrece timpul. Daca intr-un interval scurt de timp nu gaseste ceea ce cauta, va renunta.

De asemenea, daca menirea si profilul paginii nu este clar de la inceput, utilizatorul va renunta. Prin web design eficient se va intelege ca in primele secunde in care vizitatorul se afla pe site, trebuie sa identifice ceea ce cauta, sa nu fie impiedicat sa acceseze ceea ce cauta prin imagini prea mari, culori prea stridente, reclame si elemente dinamice excesive.

O atentie sporita trebuie acordata continutului. Acesta trebuie sa fie usor de urmarit, cu punctele cheie evidentiate, intrucat, in prima instanta, vizitatorul nu va realiza decat o scanare a paginii, urmand sa decida daca ramane, in functie de concordanta intre necesitatile si obiectivele sale si ceea ce ii poate oferi situl. Fonturile trebuie sa fie usor de citit, textul inteligibil, iar dimensiunea caracterelor proportionata, fara a obosi ochiul cu caractere prea mari, prea mici sau intens colorate. Se cere un web design structurat in functie de scopul declarat al paginii, si nu in strictul interes al artei.

Se pune accent major si pe functia de cautare, majoritatea persoanelor identificand caseta dedicata inca de la primele momente petrecute pe site.

Pentru ca se mizeaza pe un web design cat mai interactiv, se observa un exces si in folosirea fisierelor audio sau video care incep sa ruleze imediat ce se incarca intreg continutul sitului. E obositor pentru user sa caute butoane mici pentru a inchide sonorul, sa urmareasca informatia sitului in timp ce pe fundal se aud trompete sau cand la orice miscare de mouse rasuna un ding haios initial, dar iritant ulterior.

Si, pentru a atinge si menirea sitului, pagina de contact trebuie sa fie evidenta, clara, fara a cere prea multe detalii personale clientului, astfel incat sa nu simta ca i se vizeaza invadarea intimitatii.

Vrei un website?

Cere o cotatie

Vrei sa discutam?

Contacteaza-ne