icon phone phone_action +(40) 745 270 642 Incepe un proiect

Pentru web designerii incepatori

line graphic
triangle graphic
Pentru web designerii incepatori

Incepi prin a lucra in Photoshop, te inspiri si cauti documentatie pe internet zi de zi, incepe sa iti placa web designul, incepi usor usor sa creezi imagini si headere de unul singur. Poate nu iti reuseste de prima data, sau a doua oara, dar iti reuseste a treia oara si incepi sa te gandesti „Wow, sunt cel mai bun designer!”. Asta nu e  totul si nici total adevarat, este doar inceputul unei lungi calatorii. Inca ai de strabatut multi pasi pentru a incepe sa faci bani din web design. Vei intampina dificultati, primele proiecte le vei face gratis, vei da de o multime de probleme insa in cele din urma le vei stapani si incepi sa mergi pe drumul unui web designer profesionist.

Acest articol este destinat in mare parte incepatorilor in webdesign, iar scopul sau este de a enumera cateva idei/sugestii/greseli prin care trec toti designerii incepatori, poate astfel veti tine cont de ele si vor grabi perfectionarea in webdesign.

– Daca mai tineti minte, in scoala ni se spunea „Exercitiul este mama invataturii” sau „Repetitia este mama invataturii!”. Aceste fraze reprezinta un adevar universal, ce se aplica in orice domeniu, chiar si in webdesign. Pentru a putea face fata diferitelor proiecte ce urmeaza sa le ai, trebuie sa stapanesti mai intai programele de baza care ne ajuta in procesul de webdesign, programe precum Photoshop, Illustrator, ar fi indicat sa cunoastem si bazele unui limbaj de programare precum HTML sau PHP. Cand cautati sa va documentati, incepeti cu tutorialele simple, si treptat, treptat ajungeti la cele complicate. Internetul este plin de tot felul de tutoriale ce se gasesc gratis, deci documentatia nu ar fi o problema.

– Photoshop-ul este unealta indispensabila pentru un web designer, asadar trebuie sa stapaniti acest program in totalitate. Incepeti prin a citi carti sau tutoriale despre program, urmati sfaturile si exemplele din tutoriale, in cele din urma  ar trebui sa va familiarizati cu el iar ideile vor fi mult mai usor de pus in practica.

– In webdesign, rabdarea este o virtute. Inainte sa incepi un proiect nou gandeste-te la faptul ca exista o mare probabilitate ca ceva sa mearga prost si asta nu ar trebui sa te descurajeze, dar cand se intampla sa nu iti reuseasca ceva, ia o mica pauza si revino asupra proiectului. Important este sa avem rabdare si insistenta.

Voi continua cu mai multe sugestii pentru web designerii incepatori in articolul urmator.

Vrei un website?

Cere o cotatie

Vrei sa discutam?

Contacteaza-ne