icon phone phone_action +(40) 745 270 642 Incepe un proiect

Continuare – Pentru web designerii incepatori

line graphic
triangle graphic
Continuare – Pentru web designerii incepatori

Aici, vom continua discutia inceputa in articolul anterior despre Sugestii pentru web designerii incepatori. Ramasesm la rabdarea si insistenta in web design si spuneam ca orice designer trebuie sa posede aceasta calitate pentru a excela.

– Un alt lucru intalnit la designerii incepatori este Lacomia. Ca si in viata zilnica, are impact si in web design. O greseala pe care o fac multi designeri incepatori e ca atunci cand vad o imagine frumoasa pe diferitele site-uri destinate inspiratiei in webdesign, o si descarca, fara a-si pune putin imaginatia la contributie.

– Evolutia retelelor sociale ne ofera un real avantaj ca web designeri, este indicat sa urmarim activitatea persoanelor pricepute in webdesign prin intermediul paginilor lor de Facebook, Twitter, LikedIn, etc. Acest lucru ne ajuta sa fim intotdeauna in pas cu noutatile, si cu siguranta vom avea ce invata de la persoanele pricepute in webdesign. E bine sa urmarim activitatea persoanelor experimentate in webdesign, dar nu sa le copiem munca ci doar sa ne inspiram.

– Priveste lumea prin ochii unui designer. Incearca sa vizualizezi tot ce apare la tv, toate imaginile inovative,  din punctul de vedere al unui designer. Analizeaza reclamele, bannerele publicitare, astfel cu siguranta vei incerca sa creezi si tu modele asemanatoare iar teoria devine practica.

– Noteaza ideile, inspiratiile. Navigand pe internet de multe ori se intampla sa iti vina o idee ce vrei sa o aplici pe viitor. Creeaza un fisier .txt si noteaza-ti aceste idei, caci altfel le vei uita.

– Comunica cu alti web designeri. Un designer intotdeauna trebuie sa comunice cu alte persoane din acest domeniu, faceti schimb de informatii, de experienta. Nu ezita sa intrebi persoane pricepute in webdesign despre nelamuririle tale, daca sunt adevarati profesionisti in webdesign, nu vor ezita sa-ti raspunda.

– Fii in pas cu tendintele actuale. Nimeni nu vrea un website cu un webdesign invechit. Clientii  vor lucruri noi, designuri creative care sa placa vizitatorilor.

– Tine cont de teorie. Sunt totusi cateva reguli ce trebuiesc respectate pentru a realiza un site cu un bun webdesign. Multi fac greseli care initial par minore, cum ar fi: spatii albe prea mari sau lipsa acestora, navigabilitate, meniul ascuns, webdesign prea incarcat, neconcordanta intre website si domeniul pentru care este creat. Aceste lucruri, desi initial par minore, vizitatorii, poate involuntar, tin cont de ele.

– Nu te speria de critica. Arata munca ta atat designerilor experimentati cat si persoanelor ce nu au legatura cu acest domeniu. Permite-le sa te critice, deoarece critica iti va imbunatati perspectivele.

Acestea fiind spuse, inchei aici lista mea de sugestii pentru web designerii incepatori,  sper sa va fi fost de ajutor.

Vrei un website?

Cere o cotatie

Vrei sa discutam?

Contacteaza-ne