icon phone phone_action +(40) 745 270 642 Incepe un proiect

Diferente dintre un web design creativ si unul strategic

line graphic
triangle graphic
Diferente dintre un web design creativ si unul strategic

Web designul strategic se refera la combinatia dintre scopurile afacerii si scopul procesului de web design. Un web design strategic are ca principal obiectiv atingerea scopului afacerii – sa vindem cat mai multe produse, sa oferim cat mai multe servicii – un webdesign eficient care sa converteasca cat mai multi vizitatori in clienti. Un webdesign creativ se concentreaza mai mult pe grafica, pe estetica, se concentreaza mai mult pe aspect, cum este vazut site-ul de catre un vizitator.

Aici va voi prezenta principalele diferente dintre un webdesign creativ si unul strategic:

Intr-un webdesign strategic fata de unul creativ, ne bazam mai mult pe functionalitate. Asta inseamna ca e foarte important ca linkurile si butoanele din site sa indrume vizitatorul unde acesta si-a propus. Normal ca si intr-un webdesign creativ, linkurile din website sunt functionale, insa la cel strategic, structura linkurilor din website e foarte bine gandita.

Designul creativ pune mare valoare pe tendintele actuale si pe noile tehnologii. Cu idei noi vin noi inspiratii, iar designerii creativi se implica mult mai mult in alegerea culorilor unui website, in grafica acestuia, cum sa reprezinte mai bine un brand sau o personalitate. Bineinteles acest lucru se aplica si in cazul unui webdesign strategic, dar nu i se acorda o asa mare importanta.

Designul strategic se concentreaza mai mult pe uzabilitate si lizibilitate fata de web designul creativ. Desi ambele forme de design tin cont de uzabilitate si lizibilitate, in web designul creativ este mai multa libertate de exprimare, folosindu-se dimensiuni ale textelor iesite din comun, imagini mai mari, etc. Pentru orice tip de afacere, website-ul este creat cu audienta vizata in minte, iar functionalitatea site-ului difera chiar si in functie de varsta preponderenta a vizitatorilor.

Webdesign –ul strategic se bazeaza mai mult pe aspectul promotional al unei afaceri, asigurandu-se ca estetica site-ului reflecata scopurile acestuia… si mai putin pe ideile creative. De exemplu, cand alegem o culoare pentru un buton trebuie sa ne gandim cum acea culoare va afecta vizitatorul. Orice imagine e amplasata strategic pe website si fiecare decizie e analizata incat sa conduca vizitatorul spre scopul ce-l are website-ul.

Aplicam unui website un webdesign strategic cand avem scopuri deja definite, cum ar fi ca vizitatorul sa se inregistreze pe site sau sa citeasca anumite articole, sau sa cumpere anumite produse ori servicii. Daca nu avem un scop clar pentru vizitatorii ce ne viziteaza site-ul, cel mai probabil acestia vor deveni confuzi si vor iesi.

Inainte de a consuma resurse, bani ,energie trebuie sa stabilim scopurile uni website incat sa stim cum abordam procesul de webdesign deoarece nu vrem ca la sfarsitul zilei sa tragem linie si sa observam ca munca noastra a fost in zadar.

Vrei un website?

Cere o cotatie

Vrei sa discutam?

Contacteaza-ne