icon phone phone_action +(40) 745 270 642 Incepe un proiect

Principii ale unui web design curat, minimalist

line graphic
triangle graphic
Principii ale unui web design curat, minimalist

Minimalismul a fost intotdeauna unul din lucrurile ce le-am admirat, fie ca este vorba de design interior, moda, oameni sau de web design. Cand suntem in cautare de informatii, navigand pe site-urile web, de multe ori se intampla ca designul site-ului sa ne enerveze, culorile folosite sa ne deranjeze, sa ne abata de la ceea ce cautam noi de fapt – continut. Aspectul minimalist consta in folosirea a doua culori – alb si negru, incat atat continutul cat si designul este scos in evidenta intr-o maniera profesionala. Din punctul de vedere a multor profesionisti in web design, cand avem un site ce se bazeaza in mare parte pe continut si informatii contextuale, folosirea unui design minimalist are prioritate.

Ca si in orice alt domeniu, la fel si in web design – practica duce la perfectiune.

Ca webdesigneri, incercati sa mergeti pe ideea “Mai putin inseamna mai mult”. Acest principiu este esential pentru un webdesign minimalist, iar fara el, acest tip de design nu ar fi viabil. Evitati designurile pompoase, cu o multitudine de elemente care in cele din urma nu sunt tocmai necesare. De asemenea, un webdesigner doreste sa realizeze un site unic, care sa nu se asemene prea mult cu altele – asta inseamna ca nu ar trebui sa il complicati cu elemente inutile. Acelasi lucru se aplica si pentru continutul prezent pe site. Evitati folosirea masiva de text, evitati sa spuneti acelasi lucru dar pe cai diferite…spuneti o singura data ce aveti de spus, dar spuneti-o bine.

Concentrati-va asupra continutului! Vorbind din punctul de vedere al unui dezvoltator web, nu doar din punctul de vedere al unui webdesigner, in afara faptului ca textul prezent pe website trebuie ales cu atentie, trebuie de asemenea sa luam in considerare cum este prezentat continutul. Selectand fontul potrivit, care sa arate bine dar in acelai timp sa nu influenteze aspectul general al designului site-ului. Din fericire, internetul ne ofera foarte multe fonturi personalizate pe care le putem folosi gratis pe website-ul nostru.

Chiar daca nu prea dati importanta, spatiile albe conteaza in webdesignul unui website, mai mult spatiu alb de multe ori da senzatia unei organizari mai bune, ceea ce conteaza cu adevarat intr-un webdesign minimalist.

Folositi imagini grafice cu impact! Utilizarea efectiva a efectelor grafice personalizate sunt esentiale pentru realizarea unui site cu un webdesign curat. Multi webdesigneri au inclinatii artistice pentru desen, insa folosirea in exces a graficii va complica site-ul, iar rezultatul cu siguranta nu va descrie un web design minimalist.

Cand realizeaza un site cu un webdesign minimalist, multi designeri se opresc la combinatia dintre alb si negru, insa orice alta culoare poate fi folosita atat timp cat nu afecteaza continutul.
In cele din urma e alegerea fiecarui webdesigner asupra cum va arata site-ul ce il realizeaza, insa personal, recomand sa tineti cont de anumite reguli care pana acum s-au dovedit a fi eficiente.

Vrei un website?

Cere o cotatie

Vrei sa discutam?

Contacteaza-ne