icon phone phone_action +(40) 745 270 642 Incepe un proiect

Asemanari intre web design si muzica

line graphic
triangle graphic
Asemanari intre web design si muzica

Ca web designer, muncind zi de zi ore intregi in fata unui computer nu este tomcai usor, de fapt poate fi chiar stresant, insa ne adaptam conditiilor prin micile placeri, cum ar fi o cana de ceai, o cafea, un birou curat si aranjat, ascultand muzica noastra favorita, pe unii ii satisfac chiar si gandul ca dupa finalizarea proiectului de web design vor face o scurta plimbare prin parc. Pe mine, aceste mici placeri ma binedispun si ma motiveaza sa lucrez, si cred la fel este si pentru majoritatea dintre voi.

Eu, personal, nu pot lucra fara muzica, muzica pur si simplu ma motiveaza, imi da energie si de multe ori ma face sa fiu mai creativ,incat de multe ori ma intrebam daca muzica are vreo legatura cu web designul si spre surprinderea mea am gasit cateva asemanari intre muzica si webdesign ce vi le voi impartasi:

– Pentru ca o piesa sau un design sa aiba succes, trebuiesc sa fie originale, unice. Lumea, in general, nu prea apreciaza piesele refacute, cover-urile, si la fel si in webdesign, vizitatorilor nu le place un design care se regaseste pe alte site-uri, sau e prea comun. Ei vor ceva unic, original.

– O melodie lunga si complicata, nu inseamna neaparat ca e mai buna, cum nici un webdesign complex nu ne ofera neaparat mai multa informatie. O melodie cu multe sunete diferite si ritmuri schimbatoare nu este tocmai placuta auzului, fiindca ascultatorul in general vrea sa inteleaga ceva din melodie, nu sa fie un amalgam de sunete. La fel si cu website-urile, trebuie sa pastram un webdesign simplu care sa nu induca vizitatorul in eroare, incat acesta sa inteleaga cu usurinta scopul site-ului.

– Orice piesa buna transmite ceva, la fel si web designul. Scopul unei melodii sau a unui design web este sa transmita ascultatorului/vizitatorului un mesaj, un mesaj ce il va face sa actioneze sau sa se gandeasca la diverse lucruri. Un site cu un webdesign fara personalitate este pierdere de timp.

– Un webdesign de calitate sau o piesa melodioasa are impact universal. Ce vreau sa spun este ca daca o piesa este apreciata si considerata de calitate in Bacau, foarte probabil este apreciata si in Iasi, Bucuresti, sau oriunde in lume.

– Cel mai decisiv factor in determinarea sucessului unei piese sau a unui bun webdesign il constituie publicul/vizitatorii. Daca majoritatea considera ca o piesa este buna, atunci se va bucura de succes. Daca majoritatea vizitatorilor considera ca un website este de calitate, acestia vor reveni si site-ul va triumfa. Ce vreau sa spun este ca degeaba afirm eu ca un webdesign este bun, eficient, de succes, daca vizitatorii nu sunt de aceeasi parere, fiindca ei decid daca mai revin pe website sau daca se folosesc de serviciile oferite de acel website.

Asadar, observam ca muzica si web designul au destul de multe parti comune, amandoua avand drept scop transmiterea unui measj.

Vrei un website?

Cere o cotatie

Vrei sa discutam?

Contacteaza-ne