icon phone phone_action +(40) 745 270 642 Incepe un proiect

Web design si Optimizare SEO in pagina

line graphic
triangle graphic
Web design si Optimizare SEO in pagina

In primii ani ai internetului o optimizare SEO minima in pagina, ne putea asigura un loc fruntas in principalele motoare de cautare, aspectul de web design nefiind catusi de putin luat in calcul. Pe masura ce concurenta a crescut, motoarele de cautare au inceput sa tina cont de multi mai multi factori pentru a atribui unui site o pozitie fruntasa, bazandu-se foarte mult pe linkurile ce vin spre site, din exteriorul acestuia, astfel au luat nastere tot felul de tehnici SEO care sa ne ajute sa optimizam site-ul pe placul motoarelor de cautare. Insa cel mai nou update al lui Google ne-a facut sa regandim strategiile si sa acordam o mai mare importanta optimizarii SEO in pagina.

Daca nu sunteti tocmai familiarizati cu termenul de optimizare SEO in pagina, va spun in cele ce urmeaza anumite lucruri de care trebuie sa tineti cont pentru o buna optimizare a site-ului:

  • Titluri unice: Este clar ca pentru a aparea bine in motoarele de cautare, trebuie sa cream titlurile bazandu-ne pe cuvinte cheie, de asemenea titlul trebuie sa fie si destul de descriptiv, nu doar sa contina cuvantul cheie dorit.
  • Continutul. De la ultilmul update al lui Google se acorda o foarte mare importanta continutului unic. Este foarte indicat ca articolele pe care le publici pe website sa fie unice, scrise de tine si nu copiate de pe alte site-uri. Pentru ca un articol sa fie bine optimizat, sa aiba pozitii bune in motoarele de cautare si sa atraga trafic, trebuie de asemenea scris dupa o anumita regula. In articol trebuie sa folositi cuvintele cheie pe care le urmariti, insa nu in exces, este recomandat ca principalul cuvant cheie sa apara cam de doua ori la o suta de cuvinte. Este bine sa folositi si sinonime si termeni legati de acest cuvant cheie.
  • Descrieri unice. Daca folosesti paltforma WordPress pentru site-ul tau, atunci e bine sa iti instalezi si un plugin special care iti confera un avantaj – All in One SEO pack – acest plugin ne permite sa adaugam o descriere de aproximativ 160 de caractere, descriere ce se va vedea doar in motoarele de cautare. In aceasta descriere trebuie sa facem un sumar al articolului tinand cont si de cuvantul cheie ales si nu in ultimul rand – sa fie unica.
  • Structura linkurilor interne. Un website bine structurat, nu doar ajuta la o buna pozitionare in motoarele de cautare ci ofera si o usurinta in navigare vizitatorilor. In procesul de web design este bine sa se tina cont de cum vor fi aranjate categoriile si paginile, incat sa vie vizibile si destul de interactive, sa atraga cu usurinta atentia vizitatorului. Este recomandat ca in orice articol ce il scrieti sa faceti o sugestie si catre o pagina din interiorul site-ului – o pagina care sa aiba relevanta cu cea actuala. Daca folositi WordPress, va recomand sa folositi un plugin care va afisa la sfarsitul oricarui articol celalalte posturi asemanatoare de pe website – YARPP (Yet Another Related Post Plugin). Acest plugin va ajuta si pentru o mai buna pozitionare in motoarele de cautare, dar si pentru vizitatori, sugerandu-le subiecte aseamanatoare, de care acestia ar putea fi interesati.
  • Web design –ul. Cum Google tine foarte mult cont de autenticitatea textului asa tine cont si de originalitatea web design-ului. Un website cu un web design unic, personalizat, va avea o mai mare influenta pozitiva asupra motoarelor de cautare decat un design gratis, care se regaseste pe mii de site-uri.
  • Optimizarea imaginilor. Pentru o mai buna optimizare SEO in pagina este recomandat sa denumiti fiecare imagine pe care o folositi pe website prin atributul ALT. Numele imaginii trebuie sa fie in concordanta cu subiectul tratat.

Ar mai fi cativa factori de evidentiat si o voi face cu prima ocazie, deocamdata oprindu-ne aici, insa pentru o Optimizare SEO in pagina, de baza, acestia sunt principalii factori de care trebuie sa tineti cont: Un titlu si o descreiere unica, articole originale, o buna structura a linkurilor interne si un webdesign autentic care sa multumeasca si motoarele de cautare dar si vizitatorii.

Vrei un website?

Cere o cotatie

Vrei sa discutam?

Contacteaza-ne