icon phone phone_action +(40) 745 270 642 Incepe un proiect

Esti pregatit pentru o cariera in web design?

line graphic
triangle graphic
Esti pregatit pentru o cariera in web design?

Cum ti se pare numele “web designer”? Este ceea ce vrei sa fii, esti pregatit sa faci cariera in web design?

De multe ori aceasta sunt primele intrebari pe care multe agentii web le adreseaza celor ce vin la interviu pentru postul de web designer.

De cand internetul a luat o asa amploare, au luat nastere cariere noi care acum 5-10 ani nici nu existau. Oameni ce nu au avut nicicand in plan sa-si schimbe cariera, sau oameni care nu aveau nici o idee asupra faptului ca poseda anumite talente ce le pot manifesta in mediul online se confrunta adesea cu alegerea unui nou drum: Sa continue serviciul actual plictisitor ce le aduce un venit constant, sau sa-si incerce sansele in ceva nou si mult mai interesant? La urma urmei orice proiect de web design este unic, asadar cu siguranta nu ai sa te plictisesti prea curand.

Daca ai ales sa faci cariera in web design… si aici drumul se imparte in doua: freelance designer sau designer la o agentie web.

Ca freelance designer, vei descoperi in curand ca munca nu are sfarsit, website-urile nu se mai termina, s-a dus programul de 8 ore pe zi, iar weekendurile nu vor mai fi ca inainte. Ca freelance designer te vei trezi la un moment dat lucrand si la miezul noptii fiindca clientii vor proiectul terminat cat mai repede iar majoritatea cu siguranta vor fi din straintate, in special USA, fusul orar fiind total diferit. Dar poate ai un foarte bun autocontrol si vei reusi sa faci oridine in programul zilnic incat sa te bucuri de munca si de timpul liber ca un om normal(dar prea putine sunt aceste cazuri).

Daca iti incepi cariera de web designer la o agentie web atunci lucrurile stau putin diferit. Vei avea un salariu bunicel, vei face ceea ce iti place, vei munci 8 ore pe zi, iar de weekenduri poti profita la maximum. Ba mai mult, mai poti ridica cota salariului si prin bonusuri – depinde de agentia la care lucrezi. Daca esti bun in ceea ce faci nu vei avea probleme in marirea salariului sau in primirea bonusurilor, iar daca esti indeajuns de pasionat sau sunt momente cand ai nevoie de o suma mai mare de bani, poti face ore in plus sau poti aplica ca freelancer la anumite proiecte. Internetul e plin de website-uri ce face legatura intre clienti si freelanceri.

Inca te intrebi daca sa faci o cariera in web design? Nu pot sa iti spun decat sa compari placerea cu care faci munca acum, cu placerea de a lucra ca web designer si salariul unui web designer cu salariul tau actual. Astfel iti vei da seama singur ce sa alegi.

 

Vrei un website?

Cere o cotatie

Vrei sa discutam?

Contacteaza-ne