icon phone phone_action +(40) 745 270 642 Incepe un proiect

Etapele procesului de web design

line graphic
triangle graphic
Etapele procesului de web design

Organizarea procesului creativ este o cerinta a calitatii in web design. Urmarirea unor etape bine definite inca de la inceputul unui proiect de web design duce la rezultate superioare calitativ.

O organizare mai buna a unui proiect de web design inca din start se va concretiza in  economie de timp, ceea ce va duce la efecte benefice  asupra designului si a functionalului unui site, dar si la satisfacerea nevoii clientului ca produsul sa-I fie livrat rapid si sa intruneasca toate cerintele sale. Or, un client multumit duce la o plata pe masura, la un feed- back pozitiv si la un portofoliu atractiv pentru alti potentiali clienti.

Ideal e ca totul sa inceapa cu o faza de planificare bine documentata, definind necesitatile pe baza cerintelor clientului, a domeniului sau de activitate, cunoscand categoria de populatie careia i se adreseaza. O cantitate mare de informatii va fi utila si in etapele ulterioare ale desfasurarii proiectului, informatie eficienta care se va transpune intr-un web design de calitate.  Urmeaza intocmirea unui plan general al proiectului, cu harta sitului si necesitatile la nivel de continut si software, deja conturandu-se si bugetul intregului proiect, in functie de tehnologiile folosite, eventuale imagini-stoc sau alte aplicatii obtinute contra-cost. Desi clientul vine de obicei cu o idee deja formata, e bine sa fie indrumat de catre managerul proiectului, pe baza experientei deja acumulate cu alti clienti.

Dupa configurarea serverului se va realiza, in mod logic, partea de web design propriu-zis. Se folosesc tot mai frecvent tehnicile de wireframing pentru un creionarea unui  model de baza al sitului, pe care se poate realiza o discutie cu clientul cu rezultate mult mai bune si la subiect. Desenul detaliat va fi realizat ulterior, finisat, aprobat de client si pregatit pentru inglobarea lui in codul paginilor web, cu o grija sporita la detalii pentru a nu ingreuna munca programatorului si pentru ca intregul proces sa decurga cursiv, fara probleme de compatibilitate intre stilurile de lucru ale membrilor echipei de web design.

Dupa conturarea partii vizuale, functionalul sitului trebuie, de asemenea, stabilit. Ce aplicatii va avea situl, cum va fi organizat continutul la nivel de structura, tehnologiile folosite in crearea interactivitatii si complexitatii sitului, toate stau in sarcina dezvoltatorului, care, prin testare continua, va putea furniza un produs final de calitate. Inainte de prezentarea lui catre client, websitul va trece prin teste repetate in conditii diverse, necesitand optimizare atenta pentru multitudinea de browsere existente acum in spatiul web, pentru accesibilitate si motoarele de cautare.

Odata definitivat situl, varianta finala va fi urcata pe server, fisierele sursa predate clientului, proiectul considerandu-se unul incheiat cu succes, la care planificarea initiala adus economie de timp, eficienta, multumirea clientului, dar si satisfactia muncii bine facute pentru echipa de designeri si, de ce nu, motivare financiara.

Vrei un website?

Cere o cotatie

Vrei sa discutam?

Contacteaza-ne