icon phone phone_action +(40) 745 270 642 Incepe un proiect

Muncind intr-o agentie de web design

line graphic
triangle graphic
Muncind intr-o agentie de web design

Cand ne gandim la web designer se subintelege ca acesta lucreaza la o agentie de web design, dar majoritaeta web designerilor inainte de a lucra la o companie profeseaza de acasa ca freelanceri si nu cunosc exact mediul de lucru la o agentie.

Ca designer, pasind pentru prima data intr-o agentie de web design ar putea fi descurajator, observand numai persoane care probabil sunt de mai mult timp ca tine in industrie si care probabil stiu mai multe lucruri in domeniul designului decat stii tu. Motivele pentru care un designer vine intr-o agentie variaza, fie din cauza banilor, fie pentru ca vrea sa faca o cariera din asta si urmeaza ca angajarea intr-o agentie ce ofera servicii web fiind prima sa slujba sau pur si simplu vrea sa se intoarca la munca de birou dupa o perioada in care a performat ca freelance designer. Indiferent de motiv, astazi vom analiza putin partile bune si partile mai putin bune cand vine vorba sa lucram intr-o agentie, incat sa stim la ce sa ne asteptam.

Mediul dintr-o agentie

Venind dintr-un mediu plin de libertate, ideea de a lucra stand intr-o singura locatie 7-8 ore pe zi chiar poate fi descurajatoare, nu numai pentru web designer ci in general pentru orice persoana care se afla la primul job. La fel de descurajatoare poate fi si munca cu clientii, mai ales daca vei lucra la o agentie mare de web design cu siguranta vei avea parte de proiecte mari, proiecte in care colaborarea cu clientii este esentiala.

Unul din cele mai mari beneficii pe care le avem lucrand la o agentie este dezvoltarea profesionala si chiar socializarea cu colegii. Foarte multi designeri prefera sa lucreze intr-o agentie chiar daca orele de lucru nu sunt asa de flexibile ca atunci cand lucrezi ca freelancer, dar facand parte dintr-o companie vei avea posibilitatea sa lucrezi la proiecte mari pe care nu le-ai fi prins ca freelancer, facand munca mult mai interesanta si mult mai satisfacatoare. Un alt avantaj lucrand la o companie de web design il constituie si fluiditatea proiectelor si siguranta banilor. Ca freelance designer nu prea ai siguranta ca vei avea proiecte la care sa lucrezi zi de zi, existand astfel un mic risc care multi nu si-l permit, mai ales daca avem de intretinut si o familie.

La ce sa ne asteptam

In general, ca web designer sau programator intr-o agentie web vei lucra in echipe mici formate din 2-4 persoane si un manager.

Pentru agentiile mici vor fi anumite persoane care adopta mai multe roluri, atat de designer cat si de programator, sau chiar consultant SEO, insa la agentiile mari scopurile fiecaruia sunt clare.

Indiferent de punctele fiecaruia de vedere, munca intr-o agentie de web design te va specializa si mai mult in ceea ce faci, in ceea ce iti place.

Depasirea provocarilor

Orice actiune are si o contra actiune, astfel ca desi avem reale beneficii lucrand intr-o agentie sunt de asemenea si lucruri care nu ne sunt pe plac. Provocarea reala dintr-o agentie poate fi tocmai colectivul, exista posibilitatea sa nu te intelegi la perfectie cu orice membru al echipei, sau poate nu te intelegi cu managerul proiectului, lucru care iti va dauna atat tie cat si proiectului in sine.

Desi munca intr-o companie de web design pentru multi pare riguroasa si lipsita de libertate nu e tocmai asa, ca designer ai totusi aceea libertate de a naviga, de a face pauze in limita bunului simt, de a gasi site-uri care sa te inspire, chiar multi designeri profesionali acceseaza zilnic site-uri precum Free Design Resources pentru o mica doza de inspiratie.

Agentiile tind sa aiba personalitati foarte clare astfel ca abordeaza proiectele cu o tenta extrem de corporativa ori cu o tenta reala de creativitate. Inainte de a alege firma de web design la care sa lucrezi ar trebui sa analizezi lucrarile realizate de aceasta si sa intelegi daca se ptriveste personalitatii tale.

Daca esti din Iasi sau Bacau si vrei sa faci din web design o cariera, poti completa formularul prezent pe pagina noastra de angajari iar noi iti vom raspunde cu placere in cel mai scurt timp posibil.

Vrei un website?

Cere o cotatie

Vrei sa discutam?

Contacteaza-ne