icon phone phone_action +(40) 745 270 642 Incepe un proiect

Relatia web designer – client

line graphic
triangle graphic
Relatia web designer – client

Unul din rolurile designului este de a aduce umanitatea, inteligenta si frumusetea in lumea afacerilor si in viata de zi cu zi.

Nu cu mult timp in urma, nu exista decat o singura meserie in care o persoana se ocupa de design – meseria de designer grafic. In timp, lucrurile au evoluat, si toti simtim nevoia de a avea ceva frumos in preajma, ceva placut, astfel o data cu tehnologia a evoluat si designerul, incat acum pe langa designer grafic mai putem gasi web designeri, designeri de interior, designeri decorativi, designer de moda, etc.

In cazul nostru este vorba de web designer si cum noi ca firma de web design incercam sa dam viata site-urilor ce le realizam.

Pentru un designer, una din cele mai mari provocari este munca cu clientul in stabilirea elementelor vizuale a produselor/website-ului, elementele de brand si alte detalii subtile. Acest aspect este dificil deoarece caracterizarea unui web design este creativitatea si munca care o presteaza o presteaza bine datorita talentului sau in desen/design. Un designer creeaza lucruri frumoase daca i se acorda libertate, insa multi clienti nu inteleg acest aspect si desi noi incercam sa le livram un produs frumos, ei il „uratesc” prin modificarile care cred ei ca sunt importante. Si in momentul de fata avem multe website-uri realizate pentru care noi aveam o imagine, un design per ansamblu – dar cum clientul a dorit modificari majore, rezultatul a fost altul, care nu e nici mai frumos si nici nu converteste mai bine.

Web designerii trebuie sa inteleaga rapid cum sa deseneze un website pentru ca acesta sa reflecte exact afacerea clientului. Pentru asta e nevoie de putina documentatie si putina analiza, lucru ce designerul trebuie sa il faca. In trecut, procesul realizarii designului unui produs se discuta fata in fata, acum odata cu evolutia tehnologiei, foarte putine persoane mai practica aceasta metoda, incat o discutie telefonica sau o conferinta online sunt indeajuns. Fara aceste intalniri fata in fata designerii s-ar putea simti putin lipsiti de informatie asupra proiectului, insa internetul oferindu-ne aproape toate raspunsurile, cateva ore de studiu a domeniului de activitate al afacerii clientului vom gasi raspunsurile de care avem nevoie.

Etica si umanitatea lucreaza mana in mana, iar designerii ar trebui sa lucreze avand propriul cod de conduita, aplicand empatie si compasiune proiectelor de web design.

Vrei un website?

Cere o cotatie

Vrei sa discutam?

Contacteaza-ne