icon phone phone_action +(40) 745 270 642 Incepe un proiect

Optimizare SEO pentru Google Panda

line graphic
triangle graphic
Optimizare SEO pentru Google Panda

Fie ca esti in pasul de a realiza web designul unui nou website ori de a modifica website-ul actual, este vital sa il construim cu optimizare SEO in minte, iar cum principalul motor de cautare din lume este Google, trebuie sa urmam cu precizie termenii si sugestiile impuse pentru a beneficia de o buna pozitionare in cautari.

Scopul Google este de a reda utilizatorilor rezultate relevante si de calitate intr-un timp cat mai scurt, iar pentru asta, la inceputul anului 2011 a introdus un nou algoritm cunoscut sub numele de Panda, pentru a ne reda rezultate mai precise la cautari. Introducerea Google Panda a afectat 12% din rezultatele cautarilor, fiind o schimbare radicala in motorul de cautare, Panda suferind update-uri constante de la luna la luna, astfel incat site-urile care aveau continut unic, web design personalizat, considerate de calitate – si-au imbunatatit pozitiile in cautari, pe cand cele de slaba calitate, cu continut duplicat sau neadecvat au disparut din primele pozitii.

Asadar, acum ne intrebam – Cum construim website-uri pe care Google le vede a fi de calitate, conteaza si procesul de web design in optimizare SEO? In cele ce urmeaza voi enumera cativa factori de care principalul motor de cautare tine cont in afisarea rezultatelor

Creati un web design destinat vizitatorilor si interactiunii lor pe website. Simplu, Google incepe sa vada website-urile din ce in ce mai mult din perspectiva unui om, asadar factorul de web design al unui website incepe sa joace un rol din ce in ce mai mare in rezultatele cautarilor. Prin introducerea Google Panda se da o importanta mai mare asupra a cat de prietenos e site-ul cu vizitatorii, dand atentie timpului petrecut pe site de un vizitator, bounce rate-ului, dand atentie asupra a cate pagini a vizitat un utilizator in respectivul website, dand o mai mare atentie timpului de incarcare a paginii si chiar ratei de conversie.

Acesti factori ii sugereaza motorului de cautare indicii asupra a cat de bun este website-ul si cum acesta trateaza utilizatorii. De exemplu, un website cu un numar mare de afisari pe vizitator ii sugereaza ca site-ul esteinteresant si interactiv. Site-urile cu un webdesign simplu si atragator sunt de obicei mai usor de inteles de catre vizitator, astfel acesta va nagiva mai mult si nu va fi distras de alte elemente neconventionale de webdesign, sugerandu-i motorului de cautare ca site-ul este de calitate.

Cu acest algoritm, se va tine cont mai mult de aspectul de optimizare SEO OnSite, fata de pana acum, axandu-se mai mult pe nevoile vizitatorului.

Gramatica si ortografia a primit de asemenea o atentie mai mare. Ar putea suna ciudat, insa vei fi uimit daca ai sti pe cate site-uri se gasesc erori gramaticale in proportii foarte mari, iar Google evalueaza si tine cont de acest aspect. Matt Cutts chiar a facut o referire intr-un video ca Page Rank-ul unui website este influentat de cum e ste scris continutul, incat vom observa ca site-urile ce au continut scris corect gramatical, tind sa aiba un PR mai mare decat cele ce au erori gramaticale.

Prin acest update, Google ne sugereaza sa dam o atentie mult mai mare calitatii continutului. Iubeste continutul unic, original, iar noi trebuie sa ne adaptam si sa scriem texte unice, originale si nu copiate de pe alte website-uri. Este indicat sa scriem cat mai des si cat mai explicit, incat vizitatorii sa interactioneze cu ce scriem noi si sa impartaseasca articolele noastre cu prietenii lor, prin share-uri pe site-urile de socializare sau prin functia bookmark.

Trebuie sa avem reclame pe website intr-un numar limitat, modest, sa nu exageram cu bannere si linkuri spre tot felul de site-uri. Avand prea multe reclame, Google ar putea crede ca site-ul este facut doar pentru a scoate bani, doar pentru ca vizitatorii sa dea click pe reclame ..si nu pentru interesul acestora.

Trebuie sa tinem cont de faptul ca procesul de web design si procesul de optimizare SEO merg mana in mana, astfel daca una este facuta corect, cealalata o va urma indeaproape.

Vrei un website?

Cere o cotatie

Vrei sa discutam?

Contacteaza-ne