icon phone phone_action +(40) 745 270 642 Incepe un proiect

Standardele in web design

line graphic
triangle graphic
Standardele in web design

Website-urile urate abunda in mediul online si in spatele fiecarui astfel de design se afla un web designer. O persoana a creat acel design. In cele mai multe cazuri designerii din spatele acelor site-uri sunt pur si simplu incompetenti.

Ei sunt adesea designeri amatori ori web designeri ce nu au destula experienta, sau chiar oameni ce si-au construit singuri site-ul bazandu-se pe cartile din librarii ce au peste 10 ani vechime(Nu vreau sa par rautacios, dar in multe din liceele actuale, la profilul Matematica-Informatica inca se invata lucruri nefolositoare, de mult uitate, nu se invata programare web, nu se invata lucruri folositoare pentru un tanar).

Si totusi, sunt si designeri care si-au facut o cariera din meseria asta si tot construiesc site-uri urate. au fost momente cand acel designer era perfect capabil sa construiasca un website cu un design de calitate ce multumea si cel mai mofturos vizitator, insa acum construieste site-uri pur si simplu penibile.

Asadar, de ce un designer ce traieste de pe urma acestei meserii, nu e capabil sa construiasca un website cu un design de calitate? Raspunsul este simplu: Este statator – in alte cuvinte, a incetat sa evolueze, a incetat sa fie la curent cu noile tendinte si cu ce se intampla in mediul online.

Totusi se intampla si ca designerul sa faca exact cum ii cere clientul si nu-si atinge nici macar propriile standarde, realizand un website pe care nici macar nu vrea sa il puna la portofoliu. Ni se intampla si noua acest lucru. Sau poate ca designerul construieste un website pentru un prieten si nu are curajul sa ii spuna ca ideile sale asupra designului sunt oribile, sau poate ca designerul lucreaza la prea multe proiecte deoadata si nu are timp sa se devote nici unui proiect. Oricare ar fi cazul, rezultatul final este sub media acceptabila.

Bineinteles, web design nu este singurul loc unde designerii se impotmolesc. Este de asemenea important sa isi mentina anumite standarde in afacere, in blogging, in viata profesionala in general. Daca avem un website de prezentare al afacerii, este bine sa interactionam cu vizitatorii nostri, este indicat sa fim oarecum activi pe retelele de socializare, pe blog, incat vizitatorii sa observe ca avem activitate si ca suntem in pas cu evolutia mediului online.

Munca naste munca – prin asta vreau sa spun ca munca de calitate naste munca de calitate iar munca de slaba calitate naste munca de slaba calitate. Daca accepti proiecte mari si produci rezultate de calitate, cel mai probabil este ca pe viitor sa ai proiecte asemanatoare – de calitate. Daca accepti proiecte fara standarde de calitate in web design, pe viitor ti se vor ivi numai astfel de proiete.

Gandeste-te pentru o clipa: Daca cineva gaseste pe internet un site ce l-a impresionat si este in cautarea unui designer, atunci el va incerca sa il gasesasca pe cel ce a creat site-ul ce l-a impresionat. Deci, daca cuiva ii place cum arata designul unui site din anii ’90, atunci va contacta designerii care inca realizeaza site-urile astfel.

Sa revenim, daca iti stabilesti standarde de slaba calitate, atunci vei beneficia numai de astfel de proiecte. asa ca va sugerez sa va mentineti munca la cele mai ridicate standarde si nu numai ca veti atrage mai multi clienti, dar va veti imbunatati si calitatile de web designer.

Voi continua articolul in zilele ce urmeaza si voi explica cum ne influenteaza pe noi ca designeri stabilirea unor standarde ridicate.

Vrei un website?

Cere o cotatie

Vrei sa discutam?

Contacteaza-ne