icon phone phone_action +(40) 745 270 642 Incepe un proiect

Impactul calitatii

line graphic
triangle graphic
Impactul calitatii

La ce se rezuma calitatea?

Sa incepem cu definitia: calitatea(substantiv) – Standardul unui lucru, masurat in fata altora de acelasi fel. Excelenta acelui ceva.

Si in web design ca si in orice alt domeniu, calitatea este apreciata si are pretul ei. Revenind la definitia initiala, reies 2 idei importante:

  1. Calitatea e masurata pe baza unei esalonari
  2. Masurarea calitatii se face in comparatie cu un lucru similar

Uneori exista un standard obiectiv pentru a masura calitatea, cum ar fi: Calitatea unui gram de aur se bazeaza pe numarul de karate al acestuia. Insa de cele mai multe ori cand vorbim despre calitate, aceste standarde nu exista si ne vine greu sa definim un website de calitate sau chiar un web design de calitate in termeni absoluti.

A judeca calitatea este deseori un proces subiectiv, deoarece ne folosim de experientanoastra pentru a hotari daca un lucru este de calitate sau nu. Daca eu sunt un novice in web design si citesc un articol despre „Tehnici avansate de utilizare a Photoshop-ului” s-ar putea ca acel articol sa nu fie de calitate pentru mine, insa daca il citeste un web designer experimentat, acesta il poate considera un super articol.

Pentru a oferi un produs mai calitativ inseamna sa il ridicam mai sus pe scala calitatii, sa il facem mai bun decat era inainte. Tot va fi o judecata subiectiva, dar una de care vom fi siguri.

Calitatea – un scop in afaceri

Cred ca indiferent de domeniul in care activezi (fie el web design sau nu), ar trebui sa iti dai tot interesul sa faci un lucru de calitate. Daca nu, care e rostul? Cred ca incercarea de a da tot ce e mai bun din tine este unul din cele mai mari scopuri ale fiintei umane. Este arta, este maiestrie, este vorba de a fi mandru de ceea ce faci.

Acestea fiind spuse, care e rolul calitatii in afaceri?

Cand cineva cumpara un produs, un serviciu de la tine, se asteapta sa primeasca ceva in schimb. Daca cumpara un website, se asteapta ca acesta sa functioneze. Daca te angajeaza pentru a presta un serviciu, atunci se asteapta ca tu sa prestezi acel serviciu.

Oameni diferiti au asteptari diferite cu privire la ceea ce vor primi, dar toti vor lua in considerare produsul si vor face o analiza proprie de evaluare a acestuia pentru a aprecia daca valoarea sa este concludenta cu pretul platit. Calitatea va avea impact asupra a ceea ce percep ei ca „valoare”  si trebuie sa ii convingem ca ce au primit este mult mai valors decat pretul platit.

Vindem ce prezentam!

Inainte de toate trebuie sa fim constienti de faptul ca ce prezentam, aia vindem. Asadar, prezentam produsele intr-o maniera exclusivista si eleganta? Atunci vom avea clienti exclusivisti pregatiti sa plateasca pentru serviciile noastre.

Prezinti produsele intr-o maniera ieftina, vei vinde ieftin, dar trebuie sa indeplinesti macar asteptarile de baza ale clientilor pentru a-ti continua afacerea.

Beneficiile unui web design de calitate

Nu conteaza unde anume pe scara calitatii se afla produsul tau, cu siguranta indeplineste nevoile de baza pentru cineva, insa cu cat produsul tau se afla mai sus pe scara calitatii, cu atat va indeplini asteptarile a mai multor persoane.

Cum ne ajuta pe noi calitatea?

  • Ne ajuta sa ne promovam serviciile mai bine – cand un vizitator intra pe site-ul unui client de al nostru si este impresionat de web designul site-ului, acesta va fi oarecum interesat de agentia de web design care l-a creat. Atasand o semnatura in site-urile de calitate create de noi, avem sanse reale sa acaparam noi clienti.
  • Ne aduce mai multe recomandari – cand clientul e multumit de website-ul ce i l-am realizat, acesta ne va recomanda si prietenilor.
  • Avem clienti multumiti
  • Ne face sa fim diferiti fata de multe companii
  • Incet incet construim un brand mult mai puternic.

Toate celalalte lucruri fiind egale, putine persoane vor inceta sa cumpere de la tine, pentru ca tu le oferi mai multa calitate decat se asteapta ei. Atat clientul cat si tu va stabiliti standarde si asteptari, iar printr-un proiect de calitate intotdeauna vei oferi mai mult decat ai promis.

Costurile calitatii

Desi ne asteptam ca pentru noi, firma de web design, calitatea sa ne fie o piedica deoarece un proiect de calitate necesita mai multa munca, de fapt nu e deloc asa. Intr-adevar pentru un proiect de web design de calitate este nevoie de mai multa munca, insa si calitatea, dupa cum am zis mai devreme, are pretul ei. Cu siguranta nu avem cele mai mici preturi de pe piata din Romania de web design, insa cu certitudine ne numaram printre agentiile ce ofera cele mai calitative proiecte.

O afacere online trebuie sa indeplineasca minimul de calitate, un minim care desi nu stim cu siguranta care e, noi avem scopul de indeplini minimul de calitate pentru cat mai multe persoane.

Desi noi, ca agentie de web design, nu avem proiecte sub 299E, iar in Romania sunt multe alte firme ce ofera oarecum aceleasi servicii web la mai putin de jumatate din pret, clientii ne cauta pentru calitate …si decat sa facem 10 proiecte in graba, de slaba calitate, preferam sa facem 5 la un pret si o calitate mult mai ridicata.

O mai mare calitate duce la construirea unui brand puternic, lucru ce in final duce la clienti fideli si multumiti.

Vrei un website?

Cere o cotatie

Vrei sa discutam?

Contacteaza-ne