icon phone phone_action +(40) 745 270 642 Incepe un proiect

5 pluginuri de baza pentru SEO

line graphic
triangle graphic
5 pluginuri de baza pentru SEO

Desi nu obisnuiesc sa intocmesc clasamente si sa cataloghez lucrurile in mod public, in articolul de astazi va voi impartasi principalele pluginuri de WordPress care nu ar trebui sa lipseasca de pe un website, pluginuri care ajuta destul de mult in optimizarea SEO.

  • Primul plugin pe care il recomand este All in One SEO. Acest plugin ne ajuta sa oferim oricarui post/pagina de pe website o descriere unica, un titlu si o insiruire de cuvinte cheie. Desi multi recomanda alte pluginuri de SEO mult mai complexe, cum ar fi „Wordpress SEO by Yarp”, eu raman la clasicul All in One SEO sau chiar Platinum SEO. Insa pentru incepatori, pentru a-i ajuta sa structureze un articol intr-o maniera logica, chiar recomand WordPress SEO by Yarp, deoarece acesta iti ofera o multitudine de detalii care te vor ajuta sa scrii un articol foarte bine optimizat pentru motoarele de cautare. Niciodata sa nu folositi doua din aceste pluginuri simultan fiindca vor intra in conflict.
  • Al doilea plugin care nu ar trebui sa lipseasca de pe un website este  Google XML Sitemap. Un plugin ce informeaza motoarele de cautare despre paginile si modificarile site-ului nostru. Un plugin util care nu poate lipsi de pe un website.
  • Al treilea plugin este W3 Total Cache, plugin ce ajuta la imbunatatirea vitezei de navigare. Insa si acest plugin poate fi folosit doar in anumite conditii, pentru anumite site-uri. Nu este recomandat sa il folositi pentru site-urile dinamice(site-uri cu elemnte prioritare in flash sau java). Un exemplu unde sa nu folositi acest plugin este la magazinele online care au scriptul „adaugare”, „dimensiune”, „culoare” produse in java. W3 Total Cache stocheaza informatia cum o vede prima data si o ofera vizitatorului intr-o singura varianta, o varianta proprie, pentru a evita procesele ce folosesc multe resurse si exista posibilitatea ca scriptul de „adaugare produs” sau de „schimbare dimensiune” sa nu mai functioneze. Ba mai rau, clientul sa comande 2 produse, si tie sa iti apara ca acesta a comandat doar unul.
  • YARPP – Yet Another Related Post Plugin. Un plugin care ne afiseaza articolele relevante cu cel pe care il citim in momentul de fata. Avantajul acestui plugin este mobilitatea sa. Il putem afisa in sidebar, il putem afisa sub articol, il putem afisa doar cu titlul articolelor relevante, iar daca dorim, ne poate afisa si o fraza din articolele relevante. Motoarele de cautare iubesc acest lucru, motoarele de cautare chiar doresc sa gaseasca pe o pagina si alte linkuri catre pagini relevante, iar YARPP ne ofera acest lucru in mai putin de 2 minute, fara a necesita cunostinte de programare. Un plugin care ajuta pentru optimizarea SEO si in acelasi timp ajuta si vizitatorul, oferindu-i informatii de care ar putea fi interesat.
  • Pentru pluginul numarul 5 am sa va las sa decideti voi care este mai bun. E vorba de pluginurile de Social Sharing care nu ar trebui sa lipseasca de pe nici un website. Aveti de ales intre Share This, Sexy Bookmarks si multe altele. Insa eu parca nu m-am regasit in nici unul dina aceste pluginuri fie ca nu se adaptau designului site-ului pe care trebuia sa il pun, fie ca..consuma multe resurse, asadar tot timpul am optat pentru ceva custom si pentru fiecare website am creat propriile pluginuri de socializare, adaugand butoanele fie la sfarsitul articolului, fie in stanga, fie la inceputul articolului(cum este si pe aceasta pagina). Cum motoarele de cautare au inceput sa dea o foarte mare importanta semnalelor din retelele de socializare, acest plugin ar trebui sa fie de nelipsit de pe orice website.

Cu siguranta sunt mai multe pluginuri de care va folositi, insa totul depinde de website, daca e blog foloseste anumite pluginuri, daca e website de prezentare foloseste alte pluginuri, daca e magazin online, cu totul altele, insa pentru o optimizare SEO de baza, pluginurile prezentate mai devreme ar trebui sa se regaseasca pe orice website.

Daca cunoasteti si alte pluginuri care nu ar trebui sa lipseasca de pe un website le puteti sugera folosind sectiunea de comentarii

Vrei un website?

Cere o cotatie

Vrei sa discutam?

Contacteaza-ne