icon phone phone_action +(40) 745 270 642 Incepe un proiect

Schimbarile din viata unui web designer

line graphic
triangle graphic
Schimbarile din viata unui web designer

Industria web design–ului este intr-o continua schimbare si evolutie. Lipsa clientilor sau pur si simplu stagnarea afacerii este de cele mai multe ori rezultatul lipsei de informare, lipsei de constientizare a ultimelor tendinte web si  tehnologii ce iau parte la procesul de web design. Si de multe ori chiar daca suntem la curent cu toate noutatile si cum evolueaza aceasta industrie, multi dintre noi sunt ingrijorati asupra propriei evolutii.

Daca lucrezi la o agentie de web design poate urmaresti o marire de salariu, poate speri sa ajungi sa fii senior designerul agentiei sau poate chiar sa te muti la alta care ofera conditii mai bune – lucru care totusi te motiveaza si te face sa avansezi, dar pentruu freelance designeri e diferit pentru ca facand aceleasi lucruri vom avea acelasi rezultat, iar cariera noastra pare a sta pe loc.

Acest articol are scop sa te motiveze si sa te ajute sa avansezi ca web designer.

Cand trebuie sa avansezi

Mie imi place sa traiesc in simplitate, fara batai de cap, fara prea mult stres. Daca nu vad nevoia sa imi dezvolt afacerea/cariera mai mult de atat, atunci nu o voi face. De multe ori mai multi bani nu inseamna mai multa fericire, ci, mai multe griji, mai mai mult stres.

Insa multi web designeri nu sunt de acord cu mine si este normal, fiindcaca nu poti sa te opresti la un castig de 4-600 E si ai nevoie sa avansezi, sa te dezvolti pentru a te simti implinit atat pe plan profesional cat si pe planul carierei.

In functie de persoane, nevoia unei schimbari, unei avansari se datoreaza uneia din urmatoarele situatii:

  • Ai nevoie de stabilitate financiara. Indiferent daca ti-ai cumparat o noua masina, o casa, sau mai bine, astepti un copil, schimbarile pe plan personal cer schimbari pe plan profesional. Imbunatatindu-ti serviciile de web design si implicandu-te mai mult in mica ta afacere ca freelance designer sau ca proprietar al unei agentii de web design, iti sporeste stabilitatea
  • Esti nerabdator pentru avansare. Cum viata merge inainte, chiar daca avem o situatie financiara stabila noi tindem sa vrem mai mult de la propria noastra persoana, pentru a ne automultumi. Nu este egoism, este doar un aspect al vietii. Avansand in cariera este o cale buna de a evolua pe plan personal.
  • Evolutia, adaptarea.  Pentru a fi un bun web designer trebuie sa stii sa te adaptezi. Chiar daca pana acum se lucra intr-un signur program, internetul evolueaza iar noi trebuie sa ne adaptam. Un exemplu clar care se aplica freelancerilor este aparitia HTML5. Pana acum se lucra numai in HTML, PHP, Java, Javascript, etc, insa de curand a aparut un nou limbaj care desi este asemanator la nume cu HTML, de fapt HTML5 e mult mai diferit, ca si cum trebuie sa inveti o noua limba. Iar clientii care doresc website-uri in HTML5 sunt din ce in ce mai multi, iar noi trebuie sa ne adaptam si sa invatam html5 daca vrem sa rezistam.

Aceste scenarii sunt oarecum generale si cu siguranta multi dintre noi au trecut macar prin unul din cele 3 enumerate mai sus.

In articolul ce urmeaza voi enumera niste sfaturi care sa te ajute pe tine ca web designer sa evoluezi. Continuarea: AICI

Vrei un website?

Cere o cotatie

Vrei sa discutam?

Contacteaza-ne