icon phone phone_action +(40) 745 270 642 Incepe un proiect

Cum se creeaza un brand

line graphic
triangle graphic
Cum se creeaza un brand

In primul rand trebuie sa stim ce este un brand. Un brand este un simbol, insa nu orice fel de simbol. Simbolul in general reprezinta un anumit lucru. Brandul are rolul de a impreuna mai multe caracteristici care definesc o asociatie sau o companie. Brandurile joaca un rol important deoarece te ajuta sa castigi clienti sau sa ii mentii pe actualii.

Brandurile fixeaza asteptari, iar cand avem dubii in alegerea unui produs avem tendinta sa il alegem pe cel al carui brand il cunoastem, asta deoarece oamenii stiu la ce sa se astepte de la un brand pe care-l cunosc.

Procesul de branding este unul complex ce-si gaseste locul in toate domeniile, in mass media, TV, ziare, reviste, chiar si in designul de interior al cladirilor publice sau comerciale si desigur procesul de branding poate fi aplicat si in web design. Nu conteaza daca realizezi un website pentru un brand foarte cunoscut sau pentru un simplu website de prezentare, brandingul conteaza! In cazul unui website de prezentare, brandingul te va face sa te diferentiezi de alte companii ce presteaza servicii din domeniul tau de activitate.

In continuare voi incerca sa enumar niste lucruri de care trebuie sa tinem cont pentru a crea un brand:

Culoarea

Alegerea paletei potrivite de culori este foarte importanta pentru branding. Culoarea nu tine doar de estetica ci de asemenea stimuleaza diverse emotii si ne face sa actionam in anumite moduri in subconstientul nostru. De exemplu culoarea rosu ne creste tensiunea arteriala, pulsul si chiar respiratia, e o culoare ce simbolizeaza pasiunea, energia si puterea. Din aceasta cauza este o culoare buna pentru brandurile din industria divertismentului. La fel si celalalte culori au anumite caracteristici iar in web design le putem utiliza cum dorim noi incat sa oferim vizitatorului emotiile ce ne multumesc atat pe noi cat si pe el.

Caracterul – mascota

Chiar daca pentru unii ar putea parea ceva ciudat, brandurile se fac foarte usor remarcate prin diferite caractere, fie personaje desenate, fie caricaturi, fie diverste animale sau alte vietati. Putem lua drept exemplu site-ul de scializare Twitter sau HostGator sau chiar vestitele cornulete Croco Brezel. Fiecare din aceste 3 mari companii si-au bazat procesul de branduire pe un caracter. La fel si noi, agentia VeryCreative, ne-am bazat pe elefantul dungat.

Emotiile

Emotiile sunt un alt factor de care trebuie sa tinem cont atunci cand vrem sa cream un brand. Ce fel de emotii doresti sa aiba vizitatorii cand iti viziteaza website-ul? Ce stari doresti ca acesta sa denote? Ce fel de emotii vrei sa i se asocieze brandului tau? Noi, desi suntem firma de web design ne bazam mai mult e creativitate si interactivitate, avand tot felul de animalute pe site care in combinatie cu elementele de design si culorile aprinse inspira vizitatorului veselie si viata. Poate unii ar putea vedea acest lucru putin ciudat si ar putea zice ca nu inspira profesionalism, insa noi tratam vizitatorul cu respect si vrem ca acesta sa se simta bine in timp ce ne viziteaza website-ul.

Consistenta

Pentru a crea un brand de succes trebuie sa il facem memorabil. Ce faci pentru a face oamenii sa memoreze lucruri? Le repeti lucrul/cuvantul/fraza/imaginea pe care doresti ca acestia sa o memoreze. Mentine o buna consistena intre culori, caracterul ales si motto-ul tau in web designul general al weebsite-ului si totul va decurce bine.

Autenticitate

Pentru ca un brand sa fie memorabil trebuie sa fie unic. Daca website-ul arata ca al concurentilor tai, este memorabil? Cum vor diferentia vizitatorii site-ul tau de al concurentilor? Axandu-va pe a crea ceva diferit nu doar ca te vei evidentia fata de concurenti, dar vei fi si memorabil, asta insemnand ca vizitatorii isi vor aminti de tine si cu siguranta vor mai reveni pe website.

Cladirea unui brand puternic este important nu doar pentru marile corporatii ci si pentru micile companii, chiar si pentru blogurile personale. Brandingul ajuta  in a diferentia concurentii si a aprecia caliteatea. Internetul este o platforma excelenta pentru a crea un brand fara prea mare efort. Pentru a realiza un brand remarcabil, pe langa web design, fii sigur ca te folosesti de toate celelalte criterii enumerate mai devreme.

Vrei un website?

Cere o cotatie

Vrei sa discutam?

Contacteaza-ne