icon phone phone_action +(40) 745 270 642 Incepe un proiect

Impactul psihologic al designului

line graphic
triangle graphic
Impactul psihologic al designului

Cand trebuie sa realizam un website pentru clientii nostri, impactul psihologic pe care il va avea web designul site-ului asupra vizitatorului e unul din primele aspecte pe care le analizam. Exista anumite elemente in web design care creeaza anumite stari vizitatorului, elemente precum dimensiunea imaginilor, culorile folosite, dimensiunea textului, etc. pe care daca le utilizam cu atentie putem induce vizitatorului starile ce ni le dorim. Fiecare culoare exprima de asemenea o anumita stare, intr-un articol anterior am relatat starile ce le exprima fiecare culoare -> Semnificatia culorilor in web design.

Din acest motiv este bine ca web designerii sa studieze catusi de putin psihologia vizitatorilor inainte de a crea un website. Ca designeri trebuie sa ne gandim la ce fel de vizitatori vizam, varsta acestora si chiar mediul de provenienta.

Orice design este diferit, cel putin asa ar trebui sa fie si orice design implica reactii diferite din partea vizitatorilor. De exemplu, un website bazat in mare parte pe simplitate, pe culori precum alb, verde si putin negru – ofera vizitatorului o stare de liniste, o apropiere de natura si ii face astfel navigarea mai placuta. Poate va intrebati cum sa realizam un web design frumos care sa multumeasca pe toata lumea, poate vi se pare greu acest lucru. In primul rand un website nu are scopul de a multumi toti vizitatorii, are scopul de a multumi doar vizitatorii vizati. Noi, ca persoane ce trateaza procesul de web design cu o foarte mare importanta dorim sa creem lucruri cat mai frumoase si atragatoare iar daca un design este considerat frumos de cateva persoane, va fi considerat frumos si de majoritatea.

Cred ca cel mai mare impact asupra vizitatorilor il au culorile. Culorile pot face un website sa para revigorant, il pot face sa para sinistru si il pot face sa para ingrijit. Culorile trebuiesc imbinate intr-un mod profesional dar care sa ofere rezultatul dorit de client.

Cea mai buna cale de a alege culorile potrivite pentru un website este sa ne gandim ce emotie sau mesaj vrem sa transmitem vizitatorilor ce ajung pe website-ul nostru.

Continutul prezent pe website este de asemenea un element vital din web design. Textul prezent pe website trebuie sa exprime aceleasi emotii ca si culorile. Diferenta este ca textul e receptat cu buna stiinta de catre vizitatori iar culorile exprima emotii prin subconstient.

Atat continutul cat si elementele de web design au impact psihologic major, acum depinde de fiecare designer in parte cum stie sa exploateze aceste lucruri, multi poate chiar le ignora, lucru care nu face altceva decat sa duca la un website aspectuos dar care nu converteste vizitatorii in clienti.

Vrei un website?

Cere o cotatie

Vrei sa discutam?

Contacteaza-ne